Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment România are printre cei mai puțini absolvenți de științe exacte din Uniunea Europeană

România are printre cei mai puțini absolvenți de științe exacte din Uniunea Europeană

Un articol de: |
Foto: presalert.ro Eveniment

Ponderea absolvenților de științe exacte, matematică și calculatoare, din România este de doar 5,8%, ceea ce ar reprezenta un număr de aproximativ 8.900 de licențiați. Media Uniunii Europene este de 10,8%, iar procente mai slabe au Belgia cu 5,5% și Bulgaria cu 5%.

Pe primele locuri, conform datelor citate de ZF, se află Marea Britanie cu 16,8% licențiați în știinte exacte, urmată de de Malta cu 15,8% și Germania cu 14,45%.

Citește și: ”O prezență discretă în Piața Victoriei”: Scriitoarea Ana Blandiana, printre protestatarii din fața Guvernului (FOTO) Biserica Ortodoxă refuză canonizarea Regelui Mihai: nu îndeplinește o condiție Ce-au crescut copiii Nicoletei Luciu! Fetița e superbă cu părul lung, iar băieții nu-i mai recunoștiReghin: O mașină a căzut într-un canal de alimentare cu apă. Șoferul și posibilii pasageri sunt de negăsit 

Absolvenții facultăților de matematică și informatîcă sunt de altfel cei mai căutați și bine plătiți pe piața muncii din cauza deficitului major de programatori din România.

În 2014, din totalul celor 153.500 de absolvenţi de facultate din România, peste 40% au studiat ştiinţe sociale, afaceri şi drept, peste 21% sunt ingineri, aproape 15% sunt absolvenţi în domeniul sanitar, 8,6% în ştiinţe umaniste şi arte, 5,8% - ştiinţe, matematică şi calculatoare şi 1,9% - educaţie.

Citeşte mai multe despre:   stiinte exacte,   matematica,   informatica,   absolventi,   facultati
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment