Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment România, prima din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie: Elevii au obținut trei medalii de aur și una de argint

România, prima din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie: Elevii au obținut trei medalii de aur și una de argint

Un articol de: |

Lotul olimpic de geografie al României a cucerit în acest an supremaţia mondială, graţie palmaresului excepţional obţinut la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: trei medalii de aur şi o medalie de argint, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional ,,Costache Negri" din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu" din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi). Toţi trei sunt la prima participare într-o astfel de competiţie de anvergură mondială. 

Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului  Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.

La ediţia de anul trecut, România a ocupat locul al doilea pe naţiuni, cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Olimpiada Internaţională de Geografie 2013 s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment