Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment România, țara cu cel mai mare procent din UE de mame cu vârsta între 10 și 17 ani

România, țara cu cel mai mare procent din UE de mame cu vârsta între 10 și 17 ani

Un articol de: |
Foto: olttv.ro Eveniment

România este țara cu cel mai mare număr de nașteri cu mame ce au vârsta între 10 și 17 ani, potrivit datele Eurostat, citate de Hot News.

Potrivit Eurostat din 9,282 de nașteri, echivalentul a 4,7% din totalul nașterilor din 2015 au fost făcute de 676 de minore cu vârsta între 10 și 14 ani.

Citește și: AMABILITATEA E PERICULOASĂ! A cedat locul în autobuz unei femei în vârstă și un ”cor” de băbuțe i-au sărit în capSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primeste'Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Noi suntem români! Conaționali OPRIŢI LA AEROPORT fiindcă aveau tot PORCUL în bagaje: “Pune înapoi cârnatul!!”

"Efect al lipsei accesului la îngrijiri și educație pentru sănătatea sexuală și a reproducerii, rată nașterilor înregistrate în rândul adolescențelor între 15 și 19 ani este cea mai îngrijorătoare, România înregistrând 34 de nașteri la 1.000 de adolescențe", explică organizația citată într-un comunicat de presă. 
 

"Este un semnal de alarmă faptul că România se confruntă cu un număr mai mare de nașteri în adolescentă decât state precum Rwanda (25,6), Trinidad Tabago (30,8), Emiratele Arabe Unite (30,1), Uzbekistan (17,6), Albania (21,8), Bahamas (28,7), Botswana (31), Burundi (27,9), Djibouti (21), India (23,3), Mauritius (28,3)", mai scrie sursa citată.

Situația a determinat Comitetul ONU pentru drepturile economice, sociale și culturale să atragă atenția Guvernului României că a devenit urgentă adoptarea unei strategii naționale pentru a asigura accesul la educație sexuală  și consiliere privind sănătatea reproductivă pentru tinerele și adolescentele românce.

Citește și: Patriarhul Daniel ne-a certat că nu-i gata Catedrala Neamului, chiar la începutul slujbei de înmormântare a Regelui MihaiCriminala de la metrou stă izolată, într-o celulă specială. Magdalena Șerban, ținută în condiții de maximă securitate!Ultimul drum al ultimului Rege. Zeci de mii de oameni au scandat ”Jos comunismul!” și ”Monarhia salvează România!” (VIDEO, GALERIE FOTO)

România ocupă locul 52 din 172, sub țări că Ucraina, Kazahstan, China, Serbia, Oman, Muntenegru, Liban, Tunisia, Bulgaria, Mauritius, Iordania (medie superioară României).  

Citeşte mai multe despre:   Romania,   mame,   procent,   UE
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment