ROMÂNIA, ținta unui ATAC cibernetic de PROPORȚII

ROMÂNIA, ținta unui ATAC cibernetic de PROPORȚII

România se află printre țările care sunt vizate de un atac cibernetic de proporții, prin folosirea aplicaţiilor false de mesagerie instant – precum celebra WhatsApp. Aplicațiile sunt utilizate pentru a pirata smarphone-urile militanţilor civici, militarilor, avocaţilor sau jurnaliştilor în peste 20 de ţări, de către o rețea intitulată “Dark Caracal”.

Aceste aplicaţii „clone", care seamănă cu cele adevărate, conţin malware care pot fura date, dar şi să facă fotografii sau înregistrări audio, a avertizat grupul de militanţi pentru drepturi digitale Electronic Frontier Foundation (EFF) într-un raport întocmit împreună cu societatea Lookout, specializată în securitatea cibernetică a mobilelor, potrivit Agerpres.

Specialiștii suspectează că rețeaua „Dark Caracal" este condusă din imobilul din Beirut (Liban) aparţinând Direcţiei generale a securităţii statului libanez. Ei cred că această reșea lansează diferite tipuri de atacuri cibernetice din 2012, aplicaţiile false fiind una dintre ilustrările sale cele mai recente.

„Este o campanie mondială foarte vastă, axată pe telefoanele mobile", apreciază Eva Galperin, responsabilă de dosarul securităţii cibernetice la EFF, indicând că SUA, Canada, Germania, Libanul sau Franţa figurează printre ţările afectate.

Urmăriți B1TV.ro și pe