Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sărbătoarea Rusaliilor: La Patriarhia Română zeci de credincioși au venit cu frunze de nuc în mâini (VIDEO)

Sărbătoarea Rusaliilor: La Patriarhia Română zeci de credincioși au venit cu frunze de nuc în mâini (VIDEO)

Un articol de: |

De Rusalii credincioşii au mers la biserică cu frunze de nuc. Cu toţii s-au rugat pentru sănătate şi linişte sufletească. Rusaliile sau Cincizecimea, una dintre cele mai vechi sărbători creştine, este prăznuită la 50 de zile de la Înălțarea Domnului, când Duhul Sfânt s-a coborât la apostoli, fiind cunoscută şi ca ziua întemeierii Bisericii, când s-au convertit la creştinism 3.000 de oameni, informează B1 TV. 

La Patriarhia Română zeci de oameni au venit cu frunze de nuc în mâini. Au stat la slujbă, apoi au aprins lumânări.

Citește și: Cele mai afectuoase 4 zodii. Fidelitatea şi iubirea faţă de partener sunt caracteristicile lor definitoriiKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!Tudor Chirilă: De sărbători, prefer să fiu ÎN STRADĂ! Dacă înțelegi ce se întâmplă în Parlament cu violarea Justiției, nu prea ai cum să ai liniște

De la slujba de Rusalii nu a lipsit nici Gigi Becali.

”E a treia cea mai sfânta zi, e Cincizecimea când coboara Duhul Sfânt și Duhul Sfânt ne înțelepțește în toate și e apărătorul nostru”, a declarat omul de afaceri. 

Sărbătoarea Rusaliilor: La Patriarhia Română zeci de credincioși au venit cu frunze de nuc în mâini

Citește și: ”Justiție, nu corupție!”. 3.000 de oameni protestează în Capitală împotriva modificării Legilor Justiției (VIDEO, GALERIE FOTO)Vom avea ZĂPADĂ de Crăciun? Ce spune meteorologulIMAGINI IMPRESIONANTE. 300 de oameni au protestat, legați la ochi, împotriva modificării Legilor Justiției (VIDEO, GALERIE FOTO)

Sărbătoarea Rusaliilor este însoțită și de obiceiuri sau tradiții păstrate cu sfințenie de mulți dintre români. De Rusalii nu se intră în vie şi mai ales nu se merge în locuri pustii, pe langă păduri sau fântâni, fiindcă, se spune din bătrâni, că te poți întâlni cu spiritele rele. Conform tradiţiei româneşti, cine nu va respecta sărbătoarea Rusaliilor va avea de-a face cu ielele. Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea ielelor, deoarece nu cinstește cum se cuvine ziua. De asemenea, în ziua de Rusalii nu este bine să te cerți cu nimeni.

Totodată, în Duminica Rusaliilor nu este bine să te urci în arbori sau în locuri înalte şi nici să călătoreşti departe de casă. Potrivit tradiţiei, de la Duminica Rusaliilor, timp de nouă săptămâni, nu trebuie să culegi plante tămăduitoare.
 

Citeşte mai multe despre:   Rusalii,   biserica,   frunze de nuc,   Cincizecimea,   Gigi Becali
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment