Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Șase medalii pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

Șase medalii pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

Un articol de: |

Elevii români au obținut șase medalii, una de aur, două de argint și trei de bronz la cea de-a 34-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică (BMO 2017), desfășurată la  Ohrid, Macedonia, anunță Societatea de Științe Matematice din România citată de ActiveNews.

Medalia de aur a fost obținută de Ciprian-Mircea Bonciocat (40 de puncte, punctaj maxim) de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București.  Medalii de argint au primit Mihnea-Gabriel Doica (31 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Dragoș Manea (31 de puncte) de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov. 

Citește și: Ce aliment nu ar trebui să lipsească de la micul dejun, potrivit specialiștilor?A fost identificat sunetul auzit în timpul discursului lui Ceauşescu din decembrie ’89. VideoSoția a făcut anunțul despre Ion Iliescu. Medicii i-au dat vestea cumplităAcuzații grave la Iași. Copil epileptic, lovit cu rigla de învățătoare

Cele trei medalii de bronz au ajuns la  Mihnea-Andrei Ocian (30 de puncte) de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Theodor-Mihai Iliant (28 de puncte) de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța și Antonie Ciocan (22 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și însoțită de conf. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, informează comunicatul SSMR.

BMO este o competiție anuală la care participă elevi de liceu, până la șase elevi din fiecare țară, cu vârsta până în douăzeci de ani.  

Citește și: Protest în fața sediului PSD Timiș, față de modificările legilor justiției (FOTO)Intervenție a salvamontiștilor: Mai mulți copii, împreună cu instructorii de schi, blocați pe munte, în zona Cabanei Postăvaru (FOTO)Corina Crețu, îngrozită de birocrația din țara noastră: România îşi complică singură existenţa

La ediția din 2017 au participat echipe din Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei A, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia și Turcia (țări membre) precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Kârgâzstan, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei B, Turkmenistan, Marea Britanie și Qatar (țări invitate).

Competiția a presupus rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore și treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră.

Citește și: Un pilot năstrușnic a desenat un brad pe cer cu cel mai mare avion de pasageri (FOTO)Comisia Iordache a dat un raport favorabil proiectului de modificare a legii privind statutul judecătorilor și procurorilor: Urmează votul în plenul Senatului Parlamentul a aprobat bugetele Administraţiei Prezidenţiale, Camerei Deputaţilor, Senatului şi SGG

Citeşte mai multe despre:   Olimpiada Balcanica de Matematica,   Romania,   medalii
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment