Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Scandal fără precedent în instanță! Mariana Rarinca, răfuială cu CSM și Klaus Iohannis

Scandal fără precedent în instanță! Mariana Rarinca, răfuială cu CSM și Klaus Iohannis

Un articol de: |
foto: sibiu.justitiarul.ro Eveniment

Mariana Rarinca, femeia condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub acuzația de șantaj al președintei ÎCCJ, Livia Staciu, anunță o nouă acțiune în instanță, pe fondul unei încălcări a legii de către CSM și Klaus Iohannis, în contextul pensionării Liviei Stanciu, potrivit dcnews.ro.

„Astazi, (marți, n.r.), am primit de la CSM o adresa prin care imi spune ca nu poate da curs solicitarii mele - notificarea trimisa prin care anuntam ca voi formula contestatie la pensionarea Liviei Stanciu -, dar de fapt ei mi-au trimis dovada scrisa ca au incalcat legea, semnata, parafata. Cred câ imi va fi de folos acest inscris mai mult decit scopul pentru care mi-a fost trimis de CSM", a scris Mariana Rarinca pe Facebook.

Citește și: Tânăra care a murit la metrou, în staţia Dristor, a fost împinsă. Poliția a făcut publice imagini cu o suspectă. Aceasta a mai avut o altă tentativa de crimă (FOTO)Dani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiReprezentantul foștilor deținuți politici, scos de pe lista de invitați de la ceremonia funerară de la Peleș

Răspunsul CSM vine în contextul în care Mariana Rarinca a contestat pensionarea de la ÎCCJ și ulterior numirea de către Klaus Iohannis a Liviei Stanciu ca judecător la CCR. Astfel spus, CSM și Administrația Prezidențială au mers inainte cu pensionarea Liviei Stanciu, fara sa le pese de consecinte si cu incalcarea vadita a Legii nr. 317/2004, care prevede la art. 29 alin. alin. (5) - (7) ca hotararile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii privind cariera si drepturile judecatorilor pot fi atacate cu contestatie de orice persoana interesata, in termen de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar la art. (8) se staueaza ca prin formularea unei contestatii "se suspenda executarea hotararii Consiliului Superior al Magistraturii", pana la solutionarea ei definitiva de catre ICCJ, potrivit luju.ro.

Vedeți mai jos răspunsul primit de Mariana Rarinca de la CSM.

"Către doamna Mariana Rarinca,

Citește și: Patriarhia a anunțat când vor fi trase clopotele pentru RegeSenator PNL, condamnat la închisoare pentru că a produs un accident rutier în timp ce conducea beat (VIDEO)Nou protest în fața Parlamentului: Oamenii nu se lasă și cer cu orice preț oprirea atacului la justiție

Ca urmare a notificării dumneavoastră din data de 21.06.2016 şi înregistrată sub nr. 14312/2016, prin care solicitaţi să nu se înainteze către Preşedintele României Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 702/16.06.2016, prin care s-a propus eliberarea din funcie, prin pensionare, a doamnei judecător Doina Livia Stanciu, înainte de împlinirea termenului de contestaţie de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, iar apoi până la soluţionarea definitivă de către instanţa supremă a contestaţiei pe care dumneavoastră urmează să o formulați, vă comunicăm că această solicitare a fost analizată în şedinţa din dată de 27.06.2016 de către Comisia nr. 1 – 'Indepedența şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare; integritate şi transparenţa sistemului judiciar'.
Cu ocazia analizei, Comisia nr. 1 a constatat că Hotărârea Plenului nr. 702/16.06.2016 a fost pusă în executare, fiind înaintată de către Preşedintele României la data de 22.06.2016, iar la data de 23.06.2016 a fost semnat decretul prezidenţial.
Având în vedere că decretul prezidenţial a fost deja semnat, Comisia nr. 1 a apreciat că nu se poate da curs solicitării dumneavoastră.

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte,

Citește și: Incident nefericit la stația de metrou Dristor 1: O femeie a murit după ce a căzut în fața metrouluiMilitarii NATO au primit interzis în poligonul din Poiana Rotundă dintr-un motiv incredibilO fetiță de 3 ani din Tulcea, “încurajată” de familie să fumeze

Judecător Mircea Aron"

 

Citeşte mai multe despre:   mariana rarinca,   ICCJ,   Livia Stanciu,   actiune in instanta,   Klaus Iohannis,   CSM
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment