Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Scandal la o școală din Turda: O profesoară a fost sancționată după ce le-a recomandat liceenilor un film în care personaje centrale sunt doi mari poeţi gay (VIDEO)

Scandal la o școală din Turda: O profesoară a fost sancționată după ce le-a recomandat liceenilor un film în care personaje centrale sunt doi mari poeţi gay (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: ziaruldevrancea.ro Eveniment

O producţie cu Leonardo di Caprio stârneşte controverse într-un liceu din Turda. O profesoară a fost catalogată "imorală" şi a fost sancţionată de conducere, după ce le-a recomandat liceenilor un film în care personaje centrale sunt doi mari poeţi gay, informează B1 TV. 

Totul a pornit de la un film care are în prim-plan povestea de iubire dintre doi poeţi din Franţa secolului al 19-lea. Profesoara a recomandat pelicula elevilor ca material didactic suplimentar. Gestul dascălului l-a înfuriat însă la culme pe tatăl unuia dintre adolescenţi. Revoltat, bărbatul a cerut şcolii să ia măsuri.

Citește și: DEZASTRUL din infrastructură, ironizat pe Facebook! Mii de persoane vor participa în anul 2070 la inaugurarea unui sens giratoriuAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratPRIMELE declarații ale JANDARMULUI VIOLENT: Au fost lovituri de oprire, nu de a face rău cuiva, nu cu ură. Aveam informaţii în cască. Mi s-a spus că s-a aruncat cu garduri în jandarmi / Ce a spus despre Dragnea

"Părintele a şi spus în acuzaţia pe care a scris-o că nu concepe în casa domniei sale să se vorbească de homosexualitate, că nu este obişnuită societatea turdeană cu aşa ceva. Am adus argumente, să spun, ştiinţifice, din interiorul problemei şi am arătat că literatura clasei a 10-a abundă de scene sexuale", a declarat profesoara Adela Stan. 

Scandal la o școală din Turda: O profesoară a fost sancționată după ce le-a liceenilor un film în care personaje centrale sunt doi mari poeţi gay

Profesoara este de părăre că nu este nimic deplasat în recomandarea pe care le-a făcut-o elevilor săi.

Citește și: ALERT! Suspecți, REŢINUŢI în urma unei CRIME, comise în propria locuinţăI se spunea Tătăielu... DRUM LIN, Domnule Profesor! RĂSTURNARE de situație: SOȚII SPÂNZURAȚI în propria casă, ASASINAȚI cu sânge rece

"Este un film despre începutul simbolismului în Franţa, despre doi poeţi mari ai culturii universale, despre Paul Verlain şi Arthur Rimbaud", a explicat aceasta. 

Dar nu simbolismul i-a adus probleme Adelei Stan. Ci intriga filmului, mai precis relaţia interzisă dintre cei doi mari poeţi.

"Cei doi, sigur, se cunoaşte, au avut o relaţie gay. Filmul s-a vizionat de către unii, am avut câteva discuţii pe marginea filmului, nume de poeţi, atmosfera decadentă, boemă, câteva noţiuni care ne sunt necesare pentru a discuta şi noi ceea ce programa prevede, adică, simbolismul românesc", a mai spus profesoara.

Citește și: Andreea Raicu, advertorial siropos despre premierul Vasilica: Optează pentru părul vopsit blond și coafat! (FOTO)Pogromul de la Bucureşti și MASACRUL de la Jilava, comemorate în pădurea Jilava (FOTO)ANCHETĂ parlamentară în cazul Jandarmului bătăuș: “TREBUIE analizat și SANCȚIONAT”

După mai multe dezbateri şi audieri, comisia a decis că profesoara este vinovată de imoralitate. Dascălul va la Inspectoratul Şcolar ataca decizia conducerii şcolii de a o sancționa. 

Citeşte mai multe despre:   profesoara,   sanctiune,   film,   gay ,   elevi,   simbolism
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment