Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sclavie la Berevoeşti: Autorităţile ştiau cel puţin din 2015 de defrişările ilegale din zonă (VIDEO)

Sclavie la Berevoeşti: Autorităţile ştiau cel puţin din 2015 de defrişările ilegale din zonă (VIDEO)

Un articol de: |

Sclavia încă se practică în România secolului XXI, chiar sub ochii autorităților. Bătuţi crunt, umiliți și obligaţi să muncească, acestea sunt chinurile cumplite la care au fost supuse zeci de persoane, printre care si copii, de către membrii unei grupări implicate în mafia lemnului. (Detalii AICI)

Totul s-a întâmplat în comuna Berevoești, județul Argeș. Deși primarul încearcă să se disculpe, un material al celor de la Agent Green, făcut public în primăvara lui 2015, arată contrariul.

Citește și: Reacția halucinantă a criminalei de la metrou când a fost prinsă: "A trebuit să îi imobilizăm mâinile ca să nu rănească vreun coleg"Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră Filozoful Mihai Șora, primul care a pătruns în Sala Tronului, pentru a îi aduce un omagiu Regelui Mihai (FOTO)

Dacă autoritățile locale ar fi ascultat avertizările ONG-iștilor, nu s-ar fi ajuns într-o situație demnă de Evul Mediu.

Potrivit documentelor prezentate de Gabriel Păun de la Agent Green, “firma care a tăiat pădurile retrocedate ilegal aparține lui Proca Fănel, fostul primar al comunei Berevoești, Argeș”, tatăl actualului primar, Florin Bogdan Proca.

Mai mult, Păun spune că “acest caz a fost adus în atenția Parlamentului României, Ministerului Mediului și Pădurilor și RNP Romsilva și a rămas nesoluționat până în ziua de astăzi”.

Citește și: Un autocar cu 19 persoane la bord a fost implicat într-un accident în Pasul TihuțaCrima de la stația de metrou Dristor putea fi prevenită: Prima victimă a criminalei, care a reușit să scape, a anunțat autoritățile, dar poliția nu a avut timp să o asculte (VIDEO)IMAGINI cu prima tentativă de crimă de la metrou din Costin Georgian: Victima s-a salvat în ultimul moment (VIDEO)

Un martor a declarat pentru Agent Green că lemnul care se taie în Argeș ajunge la Sebeș.

Agent Green atrăgea atenția încă de anul trecut cu privire la defrisările din Berevoești

În acest context, l-a începutul lunii martie 2015, România Curată l-a contactat pe primarul Florin Bogdan Proca, reales la data de 5 iunie anul acesta pentru un nou mandat de edil, pentru a-i cere un punct de vedere cu privire la situația din comuna pe care o păstorește. Acesta a contestat varianta retrocedărilor ilegale.

Citește și: "Spațiu liber de corupție". Protest în fața sediului PSD din Kiseleff Șoferul unui microbuz școlar din Vaslui, prins băut la volan în timp ce ducea la școală 15 eleviMărturiile vecinilor despre CRIMINALA DE LA METROU

Nu e adevărat că s-au retrocedat ilegal 2.600 de hectare de pădure în comună. Nu am cunoștință să se fi retrocedat ceva ilegal în comuna noastră. Eu spun că pentru tot ce s-a retrocedat există titluri de proprietate, documente și sunt unele litigii care se află pe rolul instanțelor. Mai mult de-atât nu pot să vă spun. Retrocedările de păduri nu s-au făcut doar în mandatul tatălui meu, ci de când a apărut legea 247/2005, legea… Eu de unde să știu dacă sunt locuri cu defrișări excesive? Ca edil eu nu știu cum defrișează Romsilva sau proprietarii care au terenuri. În atribuțiile mele nu intră lucrurile astea. Eu n-am observat locuri defrișate în exces”, a declarat penrtu România Curată Proca junior.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de miercuri, referitor la descinderile de la Berevoieşti, a reieşit faptul că, "din anul 2012 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos procurat atât legal, cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale. Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai mulţi bărbaţi, profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit la diferite gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat."

Sclavi la MAFIA LEMNULUI. Cinci persoane legate cu lanțuri, găsite în timpul descinderilor din Argeș: Imagini din timpul perchezițiilor

Citește și: "Moș Crăciun" Hans Klemm a împărțit alimente, haine și obiecte esențiale persoanelor nevoiașe din BucureștiUcigașul cu BMW, care a plecat cu cadavrul pe capotă, mesaj pe FacebookRăzboi pe brandul Arsenie Boca. Un maghiar susține că are exclusivitate

Citeşte mai multe despre:   defrisare,   paduri,   sclavie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment