Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment SCRISOAREA lui ANTONESCU către soția sa. Care a fost ultima dorință a mareșalului (FOTO)

SCRISOAREA lui ANTONESCU către soția sa. Care a fost ultima dorință a mareșalului (FOTO)

galerie foto Un articol de: |
Foto:stefanoana.wordpress.com Eveniment

Înainte de a fi dus în fața plutonului de execuție, mareșalul Ion Antonescu a avut o ultimă dorință care i-a fost și îndeplinită. Așa cum el a cerut, autorităţile judiciare i-au permis mareşalului Ion Antonescu să se întâlnească cu soția sa, pe care o alinta Rica, potrivit adevărul.ro.

Soția sa se afla și ea după gratii când a primit scrisoarea. Mareşalul a încercat să-şi limpezească gândurile şi le-a aşternut într-o scrisoare. I-a repetat soţiei sale conţinutul scrisorii la ultima întâlnire dintre cei doi de la fortul Jilava.

Citește și: Poliția spaniolă a împușcat un bărbat care a strigat ”Allah Akbar” la un punct de trecere a frontierei cu Franța Un avion de vânătoare românesc a deschis focul asupra unui OZN Incredibil! Ce a fost găsit în poşeta Elenei Ceaușescu după execuţieCUTREMURĂTOR: Mărturiile unei supraviețuitoare de la AUSCHWITZ. L-a înfiat pe băiatul directorului Lagărului și i-a iertat pe naziștiScene INFERNALE în trafic! Mașină, în flăcări, în centrul Capitalei (VIDEO și FOTO)

În scrisoarea adresată soţiei sale, Ion Antonescu vorbeşte despre dragostea de ţară şi-i explica soţiei sale decizia de a fi îngropat în locul natal, alături de cei din familia sa. De asemenea, mareşalul îi recomanda Ricăi să se retragă într-o mănăstire."Ultima mea dorinţă este ca tu să trăieşti. Retrage-te într-o mănăstire. Acolo vei găsi liniştea necesară sufletului şi bucata de pâine care azi nu o mai poţi plăti. Am să rog să fiu îngropat lângă ai mei, care mi-au fost străbuni şi călăuzitori, acolo la Iancu Nou", scria mareșalul.Procedura judiciară a început pe 1 mai 1946 şi a durat până la 17 mai, când a fost pronunţată sentinţa prin care mareşalul Antonescu a fost condamnat la moarte

Citeşte mai multe despre:   mareșalul Ion Antonescu,   Jilava,   Rica
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade