Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Scrisoarea unui ”satanist” ars în Colectiv, pentru statul român: Dacă nu eşti un slab manager, atunci eşti foarte bandit. Ți-am cerut demisia de zeci de ori pentru gafele pe care le faci, dar tu tot acolo ești

Scrisoarea unui ”satanist” ars în Colectiv, pentru statul român: Dacă nu eşti un slab manager, atunci eşti foarte bandit. Ți-am cerut demisia de zeci de ori pentru gafele pe care le faci, dar tu tot acolo ești

Un articol de: |
Foto:facebook.com/Spider.Radoi Eveniment

Costi Rădoi, una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv, a postat pe contul său de Facebook o scrisoare adresată statului român, în care îl acuză că este un slab manager sau ”foarte bandit”.

”«Dragă» statule român... Sunt unul dintre «sataniştii» care au ars în clubul Colectiv în data de 30-oct-2015. Aşa că din start îţi spun că sunt extraordinar de dezamăgit de tine. Am crezut că «ne luăm ţara înapoi» când am votat un neamţ mut şi plimbareţ, dar n-am făcut altceva decât să votăm alţi lupi îmbrăcaţi în piei de oaie. Vorba neamţului: «ghinion»”, așa își începe scrisoarea ”deschisă adresată statului român, cu privire la kit-ul medical destinat răniților din Colectiv”.

Acesta acuză mai mulți angajați ai statului că au ”preamărit” șpaga, iar acest lucru a dus la moartea a 63 de oameni: ”În urma serii cu pricina, 63 de suflete tinere s-au dus în lumea celor drepţi, pentru că angajaţii tăi au făcut acte pe genunchi, preamărind şpaga în detrimentul adevăratei siguranţe a cetăţeanului... ştii tu... aia reală, în care tre’ să trăim şi să fim sănătoşi, nu să fim vânaţi aiurea de rutieră pe stradă, cu radarul prin lanul de porumb. ISU a luat o şpăguţă să treacă cu vederea numărul de ieşiri de urgenţă şi de stingătoare, Primăria sector 4 a luat o şpăguţă şi a dat o autorizaţie de restaurant cu 80 de locuri pe scaun, unui club cu sala de spectacole, şi mai sunt... deja le ştii din dosarul deschis".

Tânărul susține că statul român se face vinovat și pentru că a cerut ajutor internațional prea târziu, deși era evident că nu face față situației și că oamenii mor pentru că nu primesc tratamentul necesar la timp: "Sunt dezamăgit că ai spus că avem de toate şi ne descurcăm, deşi în spital am avut pansamente pentru arşi abia la 4 zile după internare. Medicii din Belgia au declarat clar că o asemenea catastrofă nu poate fi gestionată de către nicio ţară din UE de una singură, deci ar fi trebuit să ceri din prima ajutorul, nu să institui celula de criză cu contact prin e-mail, la 2 luni şi jumătate după eveniment (notificare primită pe mail pe data de 20-ian-2016, cu document ataşat şi datat 14-ian-2016). Sunt dezamăgit pentru că ai spus că vei întocmi 400 de kit-uri în valoare de 2800 lei pentru cei afectaţi, în condiţiile în care ai luat banii de la Crucea Roşie, bani donaţi de către bietul popor pe care-l supui în loc să-l reprezinţi, iar kit-urile încă nu-s de ajuns".

El mai susține că la Spitalul Elias au fost trimise numai cinci kit-uri deși erau internate mai multe victime, el fiind unul dintre pacienții care nu au primit: "La mine n-a mai ajuns niciunul, la fel cum n-au mai ajuns nici la alţii. Deci ne izbim de primul paradox idiotic al conducerii tale: pentru aproape 400 de oameni prezenţi la concert, din care au fost victime undeva peste 200, dintre care 63 au decedat, tu ai făcut 400 de kit-uri care... nu au fost suficiente. Cum vine asta statule? 400 de kit-uri n-ajung la 173+ de bolnavi? Că artimetica mea îmi dă deja cu virgulă și radical".

Al doilea paradox la care se referă este prețul: ”Dacă aruncai un ochi pe internetul pe care-l controlezi ca un cerber cu legi de tip big brother, dădeai de prețuri bune. Făceai o licitație, ca pentru montajul bordurilor și astupatul gropilor, și găseai soluțiia bună. Sau poate nu asta a fost scopul tău. Tu să-mi spui!”

"Menţionez că în kit trebuia să fie şi un tub de contractubex, care însă nu a fost prezent la apelul de predare primire. În bunul spirit românesc, a fost însuşit de altcineva, nu ştiu exact... cert e că nu era prezent. Iar preţul, statule, preţul ăla de 2800 lei, care de fapt real este de 1116 lei, nu-mi arată decât faptul că eşti extrem de prost manager al fondurilor (...)
Dacă nu eşti un slab manager, atunci eşti foarte bandit şi te-ai gândit pe lângă taxele şi impozitele (cele mai mari din Europa) şi alte accize (de exemplu, cea mai scumpă benzină din Europa), ai putea pune mâna şi pe banii adunaţi de Crucea Roşie din donaţii făcute de către oamenii simpli, muncitori, care şi aşa îţi alimentează până la refuz frigiderul, îţi construiesc casele şi-ţi umplu rezervorul, ca tu să ai coloane oficiale, în care mor alţi oameni nevinovaţi, în gropile tale... dar mor în misiune... ai o scuză, ce să zic... însă în faţa noastră nu ţine scuza asta", mai scrie acesta.

Costi Rădoi mai susține în scrisoare că acest kit conține mai multe lucruri care le sunt inutile pacienților după aproape trei luni de la eveniment: ”trebuiau atunci, când ziceai că ai de toate, dar n-aveai nimic. Ce să fac cu săpunul chirurgical sau betadine? Crezi că-mi operez prietena în bucătarie? Sau cu ce ne ajută în mod special un săpun normal lichid? În niciun caz să nu crezi că suntem niște nespălați. Spre ghinionul României, cei care au fost acolo, erau în majoritate oameni educați, de o mare calitate, atât umană cât și profesională. Adică ăia care-ți plătesc taxe, care n-au cerșit la Paris sau la Roma, care dăădeau pe cărți și ultimii bani și nu-și construiau casa cu turnulețe, cu banii luați din tunuri cu tine sau din furt.

Rănile celor externați sunt deja închise și n-ai nicio scuză în a nu ști acest lucru, atâta vreme cât tu și Crucea Roșie, mână în mână, ați cerut hârtiile de externare, (multe dintre ele făcute tot pe genunchi...de exemplu, în hartia mea de externare nu se specifică decât dosul palmei și degetele unei mâini...nu și încheietura și cotul ei, fruntea, urechea și încheietura celeilalte mâini). Plus de asta, știm toți deja că rănile sunt diverse și fiecare bolnav are nevoi speciale, deci cum ai ajuns tu la concluzia că toți avem nevoie de aceleași lucruri? Ziceai în presă că te-ai sfătuit cu niște medici”.

Și acești medici care ar fi oferit sfaturi au fost criticați de victima din ”Colectiv”: ”Recomandarea mea este să le asiguri reconversia profesională către patiserie, sau drumuri și poduri, pentru că nu poți pune egal în așa ceva”.

El mai susține că victimele au cu atât mai mare nevoie de bani cu cât ei primesc 70-75% din salarii, fiind în concedii medicale, iar statul nu se gândește nici la acest aspect: ”Răniții au nevoie de fonduri, pentru că primesc numai 70-75% din salarii fiind în concedii medicale, dar dau câte 6-700 lei la întreținere sau gaz, pentru că stau cu căldura la 24 grade, neavând termoreglaj în pielea arsă d-abia închisă. Să mai aduc aminte și de faptul că au trebuit să tocmească oameni pentru cumpărături, curățenie, gătit, pentru că cei mai mulți dintre ei, o bună perioadă de vreme, nu și-au putut folosi mâinile?”.

Costi Rădoi este revoltat că, după toate donațiile făcute de oameni și după ieșirea în stradă și toată revolta care a urmat tragicului eveniment, nimic nu s-a schimbat și nicio verificare nu s-a făcut pentru a se vedea ce s-a întâmplat cu banii donați, dar care nu au mai ajuns la victime: ”Oamenii au donat pentru ca noi să fim normali, sau cât de cât normali, după o asemenea catastrofă. Alți oameni au ieșit în stradă și au dărâmat un regim de-al tău statule, pentru ca tu să numești un alt regim format din tehnocrați, niște profesioniști, care să reducă acest flagel din România, numit corupție. Și ce ai făcut tu cu acest vot de încredere statule? L-ai folosit pe post de hemorzon...ca să păstrăm termenii medicali. Deși a fost scandal pe tema donațiilor, nu te-ai sinchisit niciun pic să faci un mic control, să vezi ce dotări pentru spitale au fost cumpărate din banii de donații. Deși se vehiculează sute de mii de euro donate spitalelor, noi am dormit în lenjerie îngălbenită sau cu găuri în Elias, lenjerie care nici nu se schimba în weekend. Eu nu am stat în pat pentru arși, nici prietena mea și nici ceilalți care erau deja pe salon. Albumina a fost adusă cu sacrificii, grație unei persoane minunate, căreia nu-i voi da numele acum, pentru a nu-i crea probleme, dar a venit pe numele ei, prin eforturile ei, nicidecum ale spitalului. Iar acum, tehnocrații tai, statule, dau verdicte care de fapt sunt lipsite de profesionalism”.

Tânărul este dezamăgit de cele întâmplate și crede că nu se va schimba nimic în bine în România și acuză din nou statul pentru că, din cauza lui, din cauza hoției și corupției, România a rămas fără profesioniști: ”Statule, schimbă-le statutul, te rog, din tehnocrați în diletanți. Măcar așa mai ai o șansă în a reuși să ne păcălești la următoarele alegeri, când din nou vom vota răul cel mai mic...pentru că se pare că bine, în România, nu va fi niciodată. Iar când plângi că n-ai profesioniști, statule, gândește-te bine ca tu i-ai alungat, prin hoție, corupție și prost management”.

”Ca un angajat al poporului ce te afli, nu înțeleg cum reușești a-ți păstra slujba, în ciuda nemulțumirilor noastre. Ți-am cerut demisia de zeci de ori pentru gafele pe care le faci, dar tu tot acolo ești. Noi în schimb, când lucrăm în firmele pe care le au prin cunoștinte și rude toți reprezentanții tăi, suntem imediat penalizați și concediați dacă nu ne facem treaba”, mai scrie acesta.

El este revoltat și pentru că nu este respectat votul democratic, pentru că aleșii și-au votat pensii și salarii speciale, iar cei care chiar muncesc au salarii infime: ”Nu asculți de alegerea noastră exprimată prin vot democratic, garantat de Constituția emisă de către tine, de a fi micșorat efectivul tău la 300 de oameni. Tu te încăpățânezi în continuare și tragi de la buget bani pentru înca 300, iar ca să fie treaba până la capăt, ți-ai mai votat și pensii și salarii speciale. Și nu sunt mici, statule, sunt chiar prea mari comparativ cu nivelul salarial al românului de rând. Alții muncesc și produc pentru tine și tot nu primesc atât. Și să știi că si ei au răspundere mare. Vrei salariu și pensie ca-n Germania? Păi du-te și guvernează în Germania, pentru că așa ne-ai spus și tu nouă când am cerut salariul minim ca la nemți”.

Pai cum vine treaba asta, statule? Poți răspunde?”


Citeşte mai multe despre:   costi radoi,   victima,   supravietuitor,   incendiu,   Colectiv,   scrisoare deschisa,   statul roman,   spaga,   coruptie,   donatii,   furt,   arsuri,   tratament,   kit,   vot,   democratie,   tehnocrati,   alegeri,   parlamentari,   salarii,   saracie,   pensii speciale,   ajutoare
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (10):
 • 1. De fanica | 03 Feb 2016 07:57

  Ai ndreptate, domnule "Satanist"! Incercati voi, tinerii sa faceti ceva ca sase schimbe statul asta paralizat de coruptie si indiferenta. Mult succes!

 • 2. De Marian | 31 Ianuarie 2016 00:24

  Satanistule, o asigurare medicala, ceva acolo ca de pretentii dai pe dinafara. Ai fi putut incepe sa ijuri acest Stat care te-a reparat asa: Statule sunt Satanistu, asigurare medicakla nr.........

 • 3. De dan | 30 Ianuarie 2016 20:46

  Perfect de acord !

 • 4. De Gabriel | 30 Ianuarie 2016 19:12

  Rusine Statului ,Presedintelui si Guvernului...niste mincinosi...care au vrut doar schimbarea lui Ponta..Rusine ministerului si tuturor care si-au batut joc de ei ,asa cum bunicii si părinți lor comunistii au omorât 50000 de detinuti politici si nu si-au cerut.iertare. Nici fata de voi nu vor cere scuze ,si nu va vor ajuta ..trebuie sa fure ei ..este campanie..cred ca tinerii frumosi si liberi care si-au luat tara inapoi ,au ales un drum gresit..oricum in Romania nu se va intampla nimic..vor ramane Base,Johannes si PSD cu Oprea si Udmr...vor fi votați tot ei ..ca sa fure tot ce a rămas necurat..sanatate si gandest ca Romania este o colonie

 • 5. De Q petru pentru | 29 Ianuarie 2016 19:29 | 30 Ianuarie 2016 13:06

  Noi ziceam "Bravo" la magari.

 • 6. De @ Focsa | 30 Ianuarie 2016 01:46 | 30 Ianuarie 2016 13:03

  Fucso,ai dreptate eu sînt sora lu Leana lui "Niciolae" si nu Niculae cum scrii tu,ma întreb ce fe l de oltean mai est daca nu sti asa ceva.

 • 7. De gheorghe | 30 Ianuarie 2016 07:11

  Daca in Romania acesti 'oameni educați, de o mare calitate, atât umană cât și profesională' au doar atata minte cat sa se duca ntr-o hruba sa se 'distreze' iar apoi sa dea vina pe oricine altcineva decat pe ei insisi pentru faptele lor personale atunci Romania este pierduta. Bai, 'satanistule' tu esti vinovat pentru ce ti s-a intampat. Tu, pentru ca tu l-ai ales pe neamtul interesat doar sa-si instaleze guvernul sau. Corect ar fi sa-l ntrebi ce a vrut sa spuna cu 'A trebuit sa moara oameni ca sa-si demisia Guvernul'. Cine a hotarat ca a trebuit? Cine a hotarat metoda prin care a trebuit sa moara oameni? Cine a dus la indeplinire dezideratul ca trebuie sa moara oameni? Astea sunt intrebarile corecte inainte sa intrebi de ce statul roman e asa corupt incat acorda tratament unor persoane fara asigurare medicala.

 • 8. De Focsa | 30 Ianuarie 2016 01:46

  Leano, esti cumva sora mai mica a lui Leana lui nea Nicu? Series...dupa pozitia si rationamentul de aici...Dar nu ma mira ca si nea Nicu a mai avut un frate cu acelasi nume, sau asa se scria prin 90. Cica.... Niculae! Nu stiai?

 • 9. De Leana | 29 Ianuarie 2016 22:18

  Asa-i "Satanistule",mai ai si dreptate dar sti vorba aia "cine so ca cat la mine în pantaloni",din toate nu am înteles voiai ca seful statului sa vina sa aiba grija de voi ''''''? .Este o catastrofa ce sa întîmplat dar sti tu "Domnul î-ti da,dar nu î-ti baga în gura",ar fi fost bine sa nu va jucati cu focul daca sînteti copi mici.

 • 10. De petru pentru | 29 Ianuarie 2016 19:29

  Bravo!!! asa un rechizitoriu de mult n-am mai vazut!
  Pacat - statul Roman e surd si mut-asa sa-l auda Dumnezeu!

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Eveniment
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade