Sebastian Ghiță nu este un caz singular: Un prieten al premierului Sorin Grindeanu a fugit din țară după ce a fost condamnat la închisoare (FOTO)

Sebastian Ghiță nu este un caz singular: Un prieten al premierului Sorin Grindeanu a fugit din țară după ce a fost condamnat la închisoare (FOTO)

Fuga din țară a fostului deputat Sebastian Ghiță a fost unul din subiectele care a ținut atenția presei în ultimele 4 luni. Dar este demn de notat că acesta nu este singura persoană care are probleme cu justiție care a fugit din România.

Un om de afaceri timișorean, necunosc la nivel național, dar foarte influent pe plan local, a fugit din țară după ce a fost condamnat la doi ani și jumătate de ani de închisoare cu executare într-un dosar privind devalizarea CNSLR Frăţia în care apare şi sindicalistul Liviu Luca.

Important însă este de menționat în legătură cu acest om de afaceri, pe nume Neculai Miron, este faptul că este într-o relație strânsă de prietenie cu actualul premier, Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timișoarei și președinte al CJ Timiș.

“Ce era Adrian Luca (afacerist din Timişoara cu investiţii în imobiliare n.r.) pentru PDL, era Neculai Miron pentru PSD”, au explicat pentru România Curată surse de pe plan local.

Potrivit sursei menționate premierul Sorin Grindeanu este naşul de cununie al fostului prefect de Timiş, actualul senator PSD Eugen Dogariu. Soţia lui Dogariu, Andreea, este angajată a Grupului Mir, ce aparţine omului de afaceri Neculai Miron.

Relaţia de amiciţie dintre premierul Grindeanu şi fugarul Neculai Miron este confirmată de fostul şef al PSD Timiş şi fost preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin.

“Sunt cunoştiinţe vechi, putem spune amici, cum e la noi aici în Banat. Oraşul nu e mare şi ne cunoaştem unii cu alţii. Posibil să se fi întâlnit la diferite reuniuni la prieteni comuni, însă nu pot spune că sunt prieteni la cataramă, nu îşi făceau concediile împreună. De altfel nici nu aveau cum pentru că Sorin Grindeanu este plecat de 5 ani la Bucureşti, de 4 ani ca deputat şi acum ca premier”, a declarat Titu Bojin pentru România Curată despre relaţia de amiciţie dintre premierul Grindeanu şi omul de afaceri Neculai Miron.

Neculai Miron a fost condamnat pe 31 martie. El s-ar afla în Italia unde ar fi internat. Potrivit unor surse judiciare, el a fost dat în urmărire internaţională şi acum este căutat de Interpol.

Miron a fost găsit vinovat pentru că, în complicitate cu sindicalistul Liviu Luca, a pus mâna ilegal pe hotelurile sindicatelor din Timiş.

Luca şi Miron au fost trimişi în judecată în 2012 de procuroarea DNA Claudia Roşu, soţia celebrului procuror DNA Doru Ţuluş.

Potrivit rechizitoriului, în 2011, prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia, Liviu Luca, a încheiat un contract de management între firma sindicatului Sind Tour Trading SRL (unde C.N.S.L.R. Frăţia era acţionar majoritar cu 95 la sută) şi Tour Mirinvest SRL Timişoara în urma căruia compania privată a lui Neculai Miron a obţinut un profit de 732.000 de euro, considerat foloase necuvenite.

Firma CNSLR Frăţia era administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor şi, în urma unei decizii ilegale a lui Liviu Luca, a înstrăinat administrarea hotelurilor către firma lui Miron.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:51 - Gică Hagi, reacție tranșantă după declarațiile patronului de la Universitatea Craiova: „Probabil campionii României nu trebuie băgați în seamă. E o lipsă crasă de respect”
23:27 - Bărbat reținut de polițiștii de pe A3. Conducea drogat și cu permisul suspendat
23:11 - Contabila unei agenții de turism din București, pusă sub control judiciar după ce și-ar fi însușit 2,6 milioane lei
22:52 - Mesaj RO-ALERT în Ploiești din cauza unui urs. În ciuda avertismentului, unii localnici au ieșit pe străzi să vadă animalul
22:24 - Un bărbat s-a baricadat într-o locuință din New Jersey, după ce a ucis trei persoane în Pennsylvania. Printre victime, femeia cu care avea doi copii
22:04 - Simona Halep apare pe locul 58 mondial pe site-ul Billie Jean King Cup. Situație neclară în legătură cu clasarea fostului lider WTA
21:43 - Un bărbat a murit după ce s-a izbit cu mopedul de un pod de cale ferată din Bistrița-Năsăud. Nu avea permis pentru nicio categorie
21:31 - Cătălin Drulă, înaintea deciziei BEC: Avem semnale că Puterea actuală dorește blocarea noastră. Documentele și dosarul Alianței Dreapta Unită sunt pregătite impecabil
21:16 - Rusia închide școlile și mall-urile din Belgorod din cauza bombardamentelor
20:58 - Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Rareș Bogdan au avut parte de o primire călduroasă și la Madrid. Discuții cu preoții români din Spania. Ciucă: Biserica românească menține identitatea creștină și națională