Şeful corpului de control al premierului şi-a blocat accesul pe Facebook la postările controversate. Valentin Mircea: “În curând voi reveni în mediul privat…” (FOTO)

Şeful corpului de control al premierului şi-a blocat accesul pe Facebook la postările controversate. Valentin Mircea: “În curând voi reveni în mediul privat…” (FOTO)
Foto: Pagina, încă publică, de Facebook a lui V. Mircea

După o serie de postări controversate publicate pe pagina personală de Facebook, Valentin Mircea, şeful Corpului de control al premierului Dacian Cioloş, a luat o altă decizie… controversată. Acesta a blocat posibilitatea ca anumite postări ale sale de pe reţeaua de socializare să fie văzute de toată lumea, acces la ele având în acest moment doar “prietenii” săi.

Valentin Mircea, care a ajuns în această funcţie după ce a activat ani de zile ca avocat, fiind recunosc drept un “expert în domeniile reglementate, cum sunt comunicaţiile, media, domeniul farmaceuric şi cel energetic”, a comentat pe Facebook în ultimele zile, într-un mod cel puţin neadecvat cu funcţia sa, atât cazul Oprea, cât şi reacţia autorităţilor şi a televiziunilor la cutremur.

Despre Oprea a povestit pe Facebook o discuţie auzită “la cantină”, catalogându-l pe acesta extrem de dur: “s-a urcat scroafa în copac şi acum se crede privighetoare” (Detalii AICI). Iar după cutremur a criticat reacţia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi a televiziunilor de ştiri, care n-au transmis informaţii imediat după seism (Detalii AICI). Concret, Valentin Mircea, ca reprezentant al statului, a criticat mai multe societăţi private că n-au reacţionat în noaptea cutremurului, în condiţiile în care întreg aparatul de stat, de la Guvern, Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii etc. nu au emis nici măcar un comunicat de presă referitor la situaţia creată. Intrigat s-a arătat şi Raed Arafat, care a anunţat public că "nu înţelege" afirmaţiile şefului Corpului de control. (Detalii AICI)

La o zi după “supărarea” exprimată pe Facebook, Valentin Mircea şi-a blocat accesul la postările sale, acestea fiind accesibile acum doar prietenilor săi. El şi-a justificat mesajele prin faptul că “opiniile exprimate pe aceasta pagina reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului. Functia mea de baza este cea de cetatean – de la ea am plecat si tot la aceasta demnitate ma voi intoarce.” Aceasta în condiţiile în care, în calitatea sa de expert, Valentin Mircea uită că mai multe instanţe de judecată din ţară au decis deja că postările de pe profilul personal de Facebook reprezintă “spaţiu public”, fiind acceptate ca probe în instanţe.

Şi, pentru a-şi justifica decizia, Valentin Mircea anunţă cu năduf că “în curând voi reveni în mediul privat și sper să fi făcut cât mai mult bine și cât mai puțin rău în funcțiile publice pe care le-am avut.” Rămâne de văzut dacă şeful său direct, premierul Dacian Cioloş, îl va lăsa să-şi termine mandatul, sau va lua o decizie de revocare a sa din funcţie, mai ales că postările sale “personale” au provocat deja destule pagube în Executiv.

Decizia sa a provocat deja situaţii hilare în aparatul de stat: spre exemplu, agenţia de presă Agerpres, care e finanţată de la buget, a distribuit postarea lui Valentin Mircea pe fluxul de ştiri, postare care nu mai e acum vizibilă, deoarece Valentin Mircea a considerat că publicul Agerpres nu mai e… “prietenul” său!

Iată ultimele anunţuri pe Facebook ale lui Valentin Mircea, până nu apucă să le şteargă şi pe acestea…

Reamintim că nici la nivel de comunicare instituţională Valentin Mircea nu s-a simţit prea bine pe reţelele de socializare, fiind celebră gafa din mandatul său, când a anunţat pe pagina de Facebook a corpului de control, dar şi pe site-ul Guvernului, din greşeală, un “control inopinat” la Metrorex (Detalii AICI).

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe