Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment "Sfântul și Marele Sinod Panortodox" nu se va mai întruni la Constantinopol, ci în Creta. Patriarhul Daniel: "Se dorește să fie într-o țară creștin-ortodoxă, iar Turcia e acum o ţară eminamente musulmană"

"Sfântul și Marele Sinod Panortodox" nu se va mai întruni la Constantinopol, ci în Creta. Patriarhul Daniel: "Se dorește să fie într-o țară creștin-ortodoxă, iar Turcia e acum o ţară eminamente musulmană"

Un articol de: |
foto: opiniatimisoarei.ro Eveniment

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, a declarat că Sfântul și Marele Sinod Panortodox din luna iunie a acestui an se va întruni în Creta (Grecia) și nu în Constantinopol (Turcia), ca până acum, potrivit basilica.ro.

"Avem bucuria şi speranţa că Sfântul şi Marele Sinod Panortodox se va ţine în luna iunie, aproape de Sărbătoarea Rusaliilor sau Pogorârii Duhului Sfânt. De data aceasta putem spune că nu se va mai ţine la Constantinopol cum era prevăzut, ci în Creta, deoarece se dorește să fie într-o țară creștin-ortodoxă. Turcia este acum o ţară eminamente musulmană şi sperăm ca în zilele următoare să finalizăm textele asupra cărora încă nu s-a ajuns la un consens şi să încheiem această lucrare care durează de aproape 50 de ani sau mai bine. Noi am precizat că acest viitor sinod nu este ultimul, nu este un sinod eshatologic, care precede sfârşitul lumii, ci un început bun pentru alte sinoade odată la 5, 7 sau 10 ani, pentru că au apărut probleme", a spus Patriahul.

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (3):
 • 1. De gogu | 25 Ianuarie 2016 16:09

  Si Moskva poate fi o varianta. Putin asgura transportul , cazarea si masa. Pote si ceva votka !!!

 • 2. De Iluminat Public | 25 Ianuarie 2016 15:01

  Pai constatarea asta a patriarhiei e valabila de aproape sase sute de ani! Doar acum s-au trezit?

 • 3. De vasile | 25 Ianuarie 2016 11:14

  Dumnezeu v-a dat ce-ati cerut: "Decat tiara papala, mai bine turban turcesc". Unde-s acuma cele 4 (patru) patriarhii orientale ale Bisericii?

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Eveniment
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade