Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Shere Marinescu (USR), reacție în scandalul demolării Cathedral Plaza: Este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal

Shere Marinescu (USR), reacție în scandalul demolării Cathedral Plaza: Este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal

Un articol de: |
Foto: turnucustiri.ro Eveniment

Scandalul demolării Cathedral Plaza, turnul construit lângă biserica Sfantul Iosif, a reizbucnit în aceste zile. Primarul general Gabriela Firea a anunțat că intenționează să facă un sondaj printre bucureșteni pentru a afla dacă aceștia sunt de acord ca primăria să cheltuie câteva milioane de euro pentru demolarea construcției.

Judecătorii au decis definitiv în favoarea demolării Cathedral Plaza, dar Firea atrage atenția că punerea în aplicare a deciziei instanței ar însemna ca Primăria să cheltuie câteva milioane de euro.

Citește și: Ce aliment nu ar trebui să lipsească de la micul dejun, potrivit specialiștilor?A fost identificat sunetul auzit în timpul discursului lui Ceauşescu din decembrie ’89. VideoSoția a făcut anunțul despre Ion Iliescu. Medicii i-au dat vestea cumplităAcuzații grave la Iași. Copil epileptic, lovit cu rigla de învățătoare

În acest scandal a intervenit și Shere Marinescu, de la USR. Într-o postare pe Facebook, acesta a scris că, în opinia sa, este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal.

Acesta a mai scris că nu ar trebui dărâmată clădirea, ci trași la răspundere investitorii și autoritățile, cei din cauza cărora s-a ajuns la această construcție ilegală.

După părerea lui Marinescu, soluția cea mai bună este ca Primăria să confiște clădirea și să o folosească.

Citește și: Protest în fața sediului PSD Timiș, față de modificările legilor justiției (FOTO)Intervenție a salvamontiștilor: Mai mulți copii, împreună cu instructorii de schi, blocați pe munte, în zona Cabanei Postăvaru (FOTO)Corina Crețu, îngrozită de birocrația din țara noastră: România îşi complică singură existenţa

”Acum că revine pe tapet chestiunea dărâmării Cathedral Plaza, turnul de lângă catedrala Sf. Iosif, nu pot să nu mai zic o dată: este absurd să dărâmăm o construcție numai pentru că ea a fost construită ilegal.

Dacă a fost construită ilegal, și avem o decizie că așa a fost, trebuie pedepsiți cei vinovați, investitorii și autoritățile. Nu putem pedepsi o clădire și un oraș pentru asta.

Cea mai bună soluție pentru oraș este ca Primăria să confiște clădirea și să o folosească. Cathedral Plaza este o clădire utilă care aduce un plus orașului, nu un minus. Primăria București plătește milioane de euro pe an ca să stea într-un turn, cu adevărat urât, din Grozăvești. Păi să se mute aici pe gratis. Să mute instituții publice aici. Să facă locuințe pentru cei care trebuie mutați în vederea reabilitării seismice. Limita e cerul în cum putem folosi clădirea asta”, a scris Shere Marinescu, pe Facebook.

Citește și: Un pilot năstrușnic a desenat un brad pe cer cu cel mai mare avion de pasageri (FOTO)Comisia Iordache a dat un raport favorabil proiectului de modificare a legii privind statutul judecătorilor și procurorilor: Urmează votul în plenul Senatului Parlamentul a aprobat bugetele Administraţiei Prezidenţiale, Camerei Deputaţilor, Senatului şi SGG

El a mai susținut că oamenii care doresc dărâmarea clădirii vor acest lucru doar din conservatorism urbanistic și arhitectural, or nu se pot distruge imobile doar pe considerente de gust: ”Există foarte multă lume care crede că pur și simplu, CP nu se potrivește acolo unde e. E un conservatorism urbanistic și arhitectural care spune că în București nu putem avea clădiri înalte. Dar acestă părere este doar o părere. Nu ne permitem să dărâmăm clădiri doar pe considerente de gust. Știu că noi arhitecții nu mai avem cine știe ce imagine bună în dezbaterile publice de la câte prostii au susținut confrații noștri de-a lungul timpului. Și totuși îmi permit să vă spun că nu există deloc vreun consens profesional care să spună că "nu merge". Ba eu chiar cred că merge foarte bine”.

”Avem o decizie judecătoreasă care spune să o dărâmam. Bun, nu negăm deciziile justiției dar poate le mai putem întoarce. Nu trebuie să urmăm în bezna minții orice. Poate s-a exagerat, poate putem să punem legea în aplicare mai deștept un pic. Poate putem să și rămânem cu ceva util (și frumos) după asta.
Am transformat o clădire bună într-un "turn al corupției" și acum vrem să o omorâm cu buldozerul sperând că așa scăpăm simbolic de corupție. Cam barbar”, a continuat Shere Marinescu.

În finalul postării, acesta a insistat că nu se opune unei decizii a justiției, dar consideră că se pot găsi mijloace prin care aceasta să fie repectată luându-se în calcul și utilitatea publică a clădirii.

Citește și: Harta mondială a prostituţiei. Unde este ilegal să te prostituezi şi care sunt ţările care pedepsesc plătitorii pentru sexCurtea de Apel Bucureşti anunță că se delimitează de protestele magistrațilorIon Iliescu a ajuns la spital

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment