Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sindicaliștii din sănătate vor negocia marți la Ministerul Sănătății condițiile în care medicii vor accepta să facă gărzi suplimentare (VIDEO)

Sindicaliștii din sănătate vor negocia marți la Ministerul Sănătății condițiile în care medicii vor accepta să facă gărzi suplimentare (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: observator.tv Eveniment

Criza din sănătate se adânceşte pe zi ce trece! În timp ce pacienţii reclamă condiţiile mizere din spitale, revolta mocneşte şi de celalată parte a baricadei. Medicii spun stop gărzilor suplimentare, iar autorităţile au anunţat noi măsuri pentru a rezolva problema. Aşadar,  sindicaliştii din sănătate vin marți la Ministerul Sănătăţii pentru a negocia condiţiile în care medicii vor accepta să facă gărzi şi după 1 august.

Această întâlnire are loc în contextul în care tot mai mulți medici amenință că nu vor mai efectua gărzile suplimentare dacă cerințele lor nu sunt respectate, și anume ca aceste gărzi să fie plătite conform legii. De asemenea, ei cer un program de muncă care să le asigure și timp de odihnă, deoarece un studiu cu care sindicaliștii vor merge la discuții arată că medicii lucrează și 33 de ore consecutiv.

Citește și: Cioloș, lăudat de Ambasada Suediei pentru fesul cu care a fost la miting (FOTO)Biserica Ortodoxă explică de ce Regele Mihai va fi înmormântat pe întunericPoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoNu vom avea Regină: Principesa Margareta a anunțat ce titlu va purta

Ministerul Sănătății a anunțat că aceste gărzi suplimentare vor fi plătite pe baza unor contracte individuale separate în conformitate cu normele în vigoare. Totodată vor fi trimise către spitale mai multe circulare care să explice toate datele din contracte.

Medici sunt sceptici în legătură cu aceste contracte, iar sindicaliștii au îndemnat ca aceste contracte să nu fie semnate dacă nu prevăd anumite drepturi cum ar fi dreptul la un spor cuprins între 25% și 75%, dreptul de a nu lucra continuu mai mult de 24 ore și dreptul de a avea liber după o gardă.

Sindicaliștii din sănătate vor negocia marți la Ministerul Sănătății condițiile în care medicii vor accepta să facă gărzi suplimentare

Citește și: Un expert pe voce și vorbire susține că înregistrările DNA din dosarul "Ferma Băneasa" nu sunt autentice și conțin urme de editarePriveghi INADMISIBIL de trist: Regele Mihai lăsat SINGUR în biserica din Lausanne! (FOTO)Traian Băsescu continuă războiul cu Regele Mihai și după decesul suveranului și amenință cu dezvăluiri despre Casa Regală după funeralii

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment