Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Situație alarmantă în sistemul medical: 82,3% din tinerii medici vor să plece din România (VIDEO)

Situație alarmantă în sistemul medical: 82,3% din tinerii medici vor să plece din România (VIDEO)

Un articol de: |
foto: ziuadecj.realitatea.net Eveniment

Peste 80 la sută din tinerii medici din România ar putea să plece din ţară. Acestia sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare, condiţiile din unităţile medicale şi orele suplimentare de muncă, arată un sondaj al Fundaţiei Colegiului Medicilor din Capitală.

Sondajul online realizat de Fundaţia Colegiului Medicilor din Bucureşti arată că 29,5% dintre tinerii medici doresc să lucreze în afara ţării, în timp ce 52,8% au declarat că este posibil să plece. Şi asta în condiţiile în care în ţara noastră intră anual în sistem 3.000 de medici şi îl părăsesc aproximativ 3.500 prin migraţie sau pensionare, arată B1 TV.

Situație alarmantă în sistemul medical românesc: 82,3% din tinerii medici vor să plece din România

Citește și: Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplat"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

Doar 10% dintre cei care au participat la sondaj au spus că nu au avut niciodată intenţia de a părăsi România.

Cele mai dorite specializări sunt Chirurgia Generală, Obstetrica şi Ginecologia, Anestezia-Terapia Intensivă, Medicina Dentară, Medicina de Urgenţă şi Cardiologia.

Citește și: "Moartea vine cu metroul!". Scurt istoric al evenimentelor tragice din subteranul Bucureștiului"Doi POLITRUCI au luat manualele și AU RUPT poza Regelui Mihai!" (FOTO)EMOȚIONANT! Lacrimile bătrânei în PORT POPULAR, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)

Motivele care îi determină pe tinerii medici să plece din ţară sunt legate, în general, de salariile mici, orele suplimentare de la serviciu, condiţiile materiale din unităţile medicale şi lipsa de suport pentru activităţile de cercetare.

Tinerii care studiază medicina spun că eforturile lor nu sunt recunoscute de societate, chiar dacă muncesc în condiţii de stres, au multe ore de gardă şi îşi riscă sănătatea.

640 dintre cei chestionaţi au declarat că primesc ajutor din partea părinţilor, iar dintre aceştia 499 depind în mod exclusiv de acest ajutor şi nu au altă sursă de venit.

Citește și: Judecătorii și procurorii vor ieși în stradă să protesteze împotriva modificărilor la codurile penaleProgramul președintelui Iohannis în ziua înmormântării Regelui MihaiMĂRTURIA unei călugărițe de la căpătâiul Regelui Mihai

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment