Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Șoferii de la RATC Constanța au renunțat la greva spontană: Protestatarii, nevoiți să acopere pierderile înregistrate

Șoferii de la RATC Constanța au renunțat la greva spontană: Protestatarii, nevoiți să acopere pierderile înregistrate

Un articol de: |
Foto: ratc.ro Eveniment

Șoferii de la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța au renunțat, marți după-amiază, la greva spontană declanșată luni, autobuzele regiei ieșind pe traseu.

Directorul RATC, citat de Mediafax, a declarat că protestatarii vor trebui să acopere pierderile înregistrate de instituție în cele două zile de grevă.

"În urma discuţiilor pe care le-am purtat, protestatarii au acceptat că nu au dreptate şi şi-au reluat activitatea. Cei din tura a doua au şi ieşit pe traseu şi au spus că la fel vor face şi cei din celelalte ture", a declarat Ovidiu Tănase, directorul RATC.

El a precizat că mai există angajaţi care nu sunt de acord cu încetarea grevei, însă "dacă Tribunalul decide mâine (n.r. miercuri) că greva este ilegală, iar ei vor continua, li se vor desface contractele de muncă".

Protestatarii vor trebui să acopere toate pierderile înregistrate de regie în cele două zile de grevă.

"Vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. Toţi cei care au protestat şi nu au ieşit pe traseu, vor trebui să acopere pierderile înregistrate de regie", a afirmat Tănase.

"Salariile nu pot să le cresc pentru că nu-mi dă voie legea. Anul trecut am fost în pierdere şi nu pe profit. În momentul în care cresc veniturile, o să renegociem contractul colectiv de muncă", a explicat el.

Toţi şoferii de pe mijloacele de transport în comun ale Regiei de Transport în Comun din Constanţa au declanşat, luni dimineaţă o grevă spontană, refuzând să mai iasă pe străzile oraşului. Ei solicitau creşterea salariilor la 2.000 de lei şi acordarea de tichete de masă şi prime de vacanţă.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment