Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Avizele de funcționare lipsesc în special la școlile din mediul rural

Sorin Cîmpeanu: Avizele de funcționare lipsesc în special la școlile din mediul rural

Un articol de: |
Foto: dantanasa.ro Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat miercuri că școlile în care învață circa 4% din elevi, respectiv puțin peste 100.000 de copii, nu au avize de funcționare.

Cîmpeanu a mai explicat că cele mai multe dintre acete școli sunt din mediul rural.

"Din păcate, trebuie să recunosc faptul că în cele mai multe din situații, aceste școli sunt din mediul rural, unde sunt probleme cu abandonul școlar. Avizul de funcționare nu se obține în cele mai multe cazuri pe baza lipsei de apă curentă și canalizare, lucruri care nu țin de competența Ministerului Educației. În unele situații nu stau nici în puterea autorităților locale. Sunt școli care nu obțin avizul de funcționare pe baza unor criterii legale, cum ar fi volumul de aer dintr-o sală de clasă. Sunt școli vechi, care au plafonul jos. Acolo nu putem face nicio modificare pentru a obține avizul. Sunt școli istorice — Colegiul 'Mihai Viteazul' și altele asemenea școli care nu pot obține avizul de funcționare pentru că au distanță prea mică față de trotuar", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației a mai spus că se fac eforturi pentru ca în cele 800 de clădiri în care sunt deja demarate lucrări de renovare și reabilitare în scopul obținerii avizelor de funcționare să se obțină acele avizele.

O problemă serioasă este însă rata mare de ambandon școlar, a mai spus Cîmpeanu, care a explicat că aceasta ar putea determina închidera unor școli, mai ales în mediul rural.

Citeşte mai multe despre:   sorin cimpeanu,   avize de funcționare,   scoli,   mediul rural
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment