Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Oprescu: Vom avea piste pentru biciclişti atât pe carosabil, cât şi pe trotuare

Sorin Oprescu: Vom avea piste pentru biciclişti atât pe carosabil, cât şi pe trotuare

Un articol de: |
Foto: i-velo.ro Eveniment

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, vineri, că toate obiectivele rutiere reabilitate și cele noi au prevăzute piste pentru bicicliști pe carosabil, iar acolo unde locul nu permite, acestea vor fi trasate pe trotuare.

"Bulevardele noi pe care le termin acum, cum ar fi Liviu Rebreanu sau Berzei, le facem cu piste de biciclete. La fel şi cele pe care le începem, le-am conceput cu piste de biciclete pe carosabil. Pe cele vechi care au trotuare late vom face pistele de biciclete aşa cum sunt în Copenhaga, vom îngusta trotuarul şi vom face piste de biciclete", a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

După ce poliția a „suspendat” circa 40 de piste de biciclete, în București, au rămas doar 18 „viabile”, iar acestea se întind doar pe câțiva kilometri.

Decizia amplasării pistelor și pe carosabil a fost luată în urma discuțiilor avute cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, în cadrul grupurilor de lucru dedicate problemei pistelor de bicicliști.

Declarațiile primarului vin la doar o zi după ce bicicliștii bucureșteni au anunțat că în acest weekend vor organiza un protest prin care vor cere amenajarea unor piste de biciclete pe carosabil, precum și demisia lui Oprescu.  

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   carosabil,   trotuare,   piste pentru biciclisti
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment