Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Ovidiu Vîntu, adus din arest pentru a fi audiat la Parchetul General în cazul FNI

Sorin Ovidiu Vîntu, adus din arest pentru a fi audiat la Parchetul General în cazul FNI

Un articol de: |

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a fi audiat în dosarul privind prăbușirea Fondului Național de Investiții. Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus din arest, el fiind încarcerat ca urmare a unei condamnări la un an de detenție pentru șantaj.

Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, procurorii au extins cercetările cu privire la infracțiunea de spălare de bani. Pe baza probatoriului, s-a stabilit că Vîntu a supus procesului de spălare a banilor pe lângă sumele reținute în stadiul inițial – respectiv peste 700.000 de lei, proveniți din delapidare, și peste 9,6 milioane de lei, proveniți din înșelăciune, și peste 130.000 de lei, proveniți tot din faptele comise. În total, este vorba de peste 5,47 milioane de dolari la data prăbușirii FNI.

Nicolae Popa a fost audiat săptămâna trecută în același dosar, în care Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat pentru spălare de bani și instigatre la delapidare. Nicolare Popa și Ioana Maria Vlas au fost condamnați la închisoare pentru fraudă în 2006, în legătură cu prăbușirea FNI din 2000.

Sorin Ovidiu Vântu, audiat la Parchetul General
Embed:


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment