Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sorina Matei aruncă BOMBA ANULUI: Cine a "plantat" MICROFONUL în casa ministrului de Interne (VIDEO)

Sorina Matei aruncă BOMBA ANULUI: Cine a "plantat" MICROFONUL în casa ministrului de Interne (VIDEO)

Un articol de: |

Sorina Matei lansează o nouă ipoteză în cazul spionării ministrului de Interne, Carmen Dan.

După ce șefa MAI a anunțat că a descoperit în casa sa un microfon, SRI s-a grăbit să spună că instrumentul de ascultare nu aparține Serviciului.

Citește și: Gabriela Firea: Vom dota centrul multifuncțional de sănătate Sfântul Nectarie cu aparatură ultramodernăBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiRegele Mihai va fi înmormântat pe întuneric! Explicația Bisericii OrtodoxeTimpul în trafic a scăzut la jumătate după instalarea gardului pe linia 21 (VIDEO)

Graba acestora de a contrazice arată că în spatele acestui scandal s-ar putea afla o firmă privată, care este protejată de SRI, afirmă jurnalista.

Sorina Matei aruncă BOMBA ANULUI: Cine a "plantat" MICROFONUL în casa ministrului de Interne

Marincea Boy combate pertinent ca să spună că nu sunt ei:
- zice că SRI e serviciu de contraspionaj. Nu e serviciu de contraspionaj, e în primul rând legal serviciu de informaţii, specializat în domeniul informaţiilor privitoare la siguranţa naţională a României. Că la un moment dat e şi contraspionajul parte, e altceva.
- zice că SRI nu utilizează dispozitive "detectabile". Nu zău, de parcă ar fi primul dispozitiv descoperit dacă ar fi fost al SRI
Dar nici nu poate fi. Pentru că SRI nu mai pot opera decât mandatele pe siguranţă naţională. Iar aici nu poate fi vorba de aşa ceva pentru că infracţiunile pentru care se emit MSN-urile sunt extrem de limitate. 
Singurul lucru pe care putea să-l spună Marincea Boy şi, evident, nu l-a zis este că SRI, de 1 an şi jumătate, în mod legal, nu mai poate pune în aplicare mandatele de supraveghere tehnică, le pune în aplicare doar DOS. Dar bineînţeles că nu l-a zis că habar n-are. Şi DOS e în subordinea MAI, ce coincidenţă.
Aşa a descoperit Marincea Boy, care nu ştie legea, dar se pricepe la costul şi varietatea microfoanelor montate prin prizele caselor, că acela e un dispozitiv ieftin şi privat. Un privat care a fost atât de nebun şi îndemânatic să intre pe geam fix în priza ministrului de interne. Că de spart casa nu i-a spart-o. Asta de parcă n-ar mai fi cazuri de dispozitive montate în prize în timpul cercetărilor penale.
My feeling este că SRI a intervenit aşa repede, în necunoştinţă legală de proceduri şi situaţie, pentru că cineva a fost busted, altcineva posibil să fi vorbit, iar SRI vrea să scoată pe altcineva din problemă. Oricum, dacă a fost cercetare penală cu mandat, ea s-a sfârşit şi praf s-a făcut. Dacă a fost fără mandat, e ilegală. Şi dacă a fost fără mandat şi e ilegală nu poate fi recunoscută fapta. Şi zici repede că e un privat pe care nu-l va descoperi nimeni niciodată. End of story
”, scrie Sorina Matei pe Facebook.

 
 
 

Citește și: Un liceu din România nu-şi încurajează elevii să vorbească în limba românăLapte praf CONTAMINAT cu SALMONELLA! Petre Daea are reacții "ACTIVE" (VIDEO)Olguța iar e generoasă... cu promisiunile! Cu cât la % vor crește SALARIILE românilor, anul viitor. Ce spune despre PENSII

Citeşte mai multe despre:   Sorina Matei,   Carmen Dan,   SRI
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment