Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Strat de zăpadă de doi centimetri la Bâlea Lac, după ce s-au înregistrat temperaturi negative la sfârșitul săptămânii

Strat de zăpadă de doi centimetri la Bâlea Lac, după ce s-au înregistrat temperaturi negative la sfârșitul săptămânii

Un articol de: |
Foto: Apropo.ro Eveniment

Temperaturile negative din noaptea de sâmbătă spre duminică, înregistrate în Munții Făgăraș, au cauzat ninsori ușoare, stratul de zăpadă de la Bâlea Lac atingând doi centimetri.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Bâlea Lac, la peste două mii de metri altitudine, temperaturile au scăzut sub zero grade.

"S-au înregistrat minus 0,3 grade Celsius, pentru prima dată în acest an temperaturile coborând sub zero grade. S-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare, depunându-se un strat de doi centimetri", au declarat meteorologii sibieni, citați de Mediafax.

Totuși, ninsoarea la Bâlea Lac la jumătatea lunii septembrie nu este un fenomen neobișnuit, susține șeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.

”Nu este prima dată când ninge în septembrie la Bâlea Lac. Este un strat de doi centimetri care va dispărea şi se anunţă vreme frumoasă pentru săptămâna viitoare. Acum este o perioadă în care foarte mulţi turişti străini aleg să parcurgă Creasta Făgăraşului, dar majoritatea sunt persoane cu experienţă şi bine echipate", susține acesta.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment