Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Studiu al Asociației Pro Consumatori: Soluțiile folosite la deszăpezirea străzilor se regăsesc în diverse sortimente de brânzeturi. Care sunt acestea (FOTO)

Studiu al Asociației Pro Consumatori: Soluțiile folosite la deszăpezirea străzilor se regăsesc în diverse sortimente de brânzeturi. Care sunt acestea (FOTO)

Un articol de: |
foto: foodstory.stirileprotv.ro Eveniment

Asociația Pro Consumatori (APC) a descoperit că soluțiile folosite la deszăpezirea străzilor, precum amidon, clorură de calciu, acid citic, nitrat de sodiu și natamicină. se regăsesc și în brânzeturi.

Inspectorii APC  au achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 34 tipuri de brânzeturi, în vederea realizării unui studiu prin care atrage atenția privind denaturarea unor sortimente de brânzeturi cu impact asupra sănătății consumatorilor, informează activenews.

Citește și: UPDATE / ALERTĂ DE SINUCIDERE! O persoană amenință că se aruncă dintr-un bloc cu 10 etaje din București. Pompierii și SMURD-ul intervin! (VIDEO,FOTO)S-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăCum tratează PSD-ALDE românii din diaspora: 15 cenți de om prevăzuți în bugetul pe 2018

Analizele realizate de experții APC au condus la descoperirea următoarelor substanțe în unele sortimente de brânzeturi:

- Folosirea amidonului în rețeta unor sortimente de brânză mozzarella de către unii producători induce în eroare consumatorul, deoarece Mozzarella se obține numai din lapte, fără adaosuri de altă natură.

Citește și: "Protestul tăcut" din fața sediului PSD durează de peste 24 de oreUn cioban din Vaslui a fost găsit mort într-o fântânăCoroana regală prezentă la funeraliile Regelui Mihai este o copie: Explicațiile directorului Muzeului Național de Istorie

foto: activenews.ro

- Folosirea natamicinei (E 235) în unele sortimente de brânză maturată cu pastă semi-tare, acest aditiv alimentar este folosit cu rol de conservant artificial cu acțiune antibiotică, antifungică, fiind suspect de favorizarea dezvoltării unor agenți microbieni patogeni. Totodată, poate provoca greață, vomă, anorexie, diaree și iritarea pielii.

Citește și: Porțile Palatului Regal nu vor fi închise în noaptea de joi spre vineriRomânia în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europeneSimeon al II-lea a Bulgariei, singurul monarh din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial rămas în viață, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)

foto: activenews.ro

- Folosirea în unele sortimente de brânză maturată cu pastă semi-tare a unui aditiv (E 1105) realizat din proteine extrase din ouă, cunoscut sub denumirea de lysozyme și care poate provoca reacții alergice.

- Folosirea clorurii de calciu (E509) în unele sortimente de cașcaval, ca potențiator de arome, agent de întărire și acidifiant.

Citește și: Trei tineri au bătut și violat două adolescente din BrăilaDIICOT critică modificările la codurile penale: Ne îngrijorează cum se desfășoară acest proces, fără transparență și fără consultarea unor experimentați practicieni ai dreptului A fost confundată pe Facebook cu criminala de la metrou: Nu aștept nici măcar scuze pentru aceste LOVITURI

foto: activenews.ro

- Folosirea nitratului de sodiu în unele sortimente de brânzeturi semi-tari. Unele studii au arătat că există riscuri cancerigene asociate cu acest aditiv alimentar.

Citește și: Ministrul Transporturilor, măsuri după crima de marți: Din 2018 se vor monta panouri de protecție în stațiile de metrouIohannis, anunț important pentru românii plecați în Marea Britanie! Ce se întâmplă după BrexitDETALII DE ULTIMĂ ORĂ: Criminala de la metrou a ajuns la spital. Acolo...

Având în vedere cererea existentă din partea consumatorilor români pentru un anumit sortiment de brânzeturi, și anume cașcavalul, APC face o prezentare mai amplă a adaosului de clorură de calciu, folosit de către unii producători de cașcaval.

Unii producători fac amestecuri formate din cașcaval și grăsimi vegetale, în speță ulei de palmier, cărora le-au găsit și denumiri specifice, cum ar fi: preparat alimentar pe bază de cașcaval și grăsimi vegetale.

Dacă s-ar vinde cu informarea corectă și la prețul corect, nimeni nu ar avea ceva împotriva lor.

Citește și: Explicații halucinante ale Metrorex: Avem pază pentru bunurile din stații nu pentru ordinea publicăDupă ce și-au ținut copii nemâncaţi, în frig şi le-au interzis să meargă la şcoală, doi părinți din Brașov au fost arestați preventivFostul ministru Gabriel Berca, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare

„Cheagul chimic este mai ieftin, iar tentația înlocuirii cheagului este iminentă. Unul dintre cele mai folosite cheaguri chimice (mai exact substanță de coagulare, înlocuitor de cheag) este clorura de calciu, o sare a calciului cu acidul clorhidric. Clorura de calciu se dizolvă foarte bine în apă. În principiu, sarea respectivă este higroscopică (avidă de apă), deci se folosește foarte mult ca desicant (absorbant al umezelii).

Clorura de calciu se obține din calcar, prin reacție cu acidul clorhidric, sau ca produs secundar la obținerea sodei. Cea mai largă utilizare, în ultimii și viitorii ani, a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheții și îndepărtarea acesteia de pe șosele; față de sarea obișnuită (clorura de sodiu - NaCl), proprietățile clorurii de calciu o fac mult mai eficientă în lupta cu adversitățile iernii pe șosele (este eficientă până la temperaturi de minus 52 grade Celsius), astfel că peste jumătate din producția mondială de clorură de calciu se folosește în acest scop”, spune Prof. Univ. Dr. Ion Schileru – Departamentul de Business, Științele Consumatorului și Managementul Calității, ASE București, potrivit APC.

Citeşte mai multe despre:   clorura de calciu ,   studiu,   amidon,   acid citic,   APC ,   solutii,   strazi,   deszapezire,   inspectori,   mozzarella ,   producatori,   cascaval,   branzeturi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment