Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Suceava: S-au înregistrat 12 cazuri noi de meningită acută virală. Unul din bolnavi e o asistentă din Spitalul Județean

Suceava: S-au înregistrat 12 cazuri noi de meningită acută virală. Unul din bolnavi e o asistentă din Spitalul Județean

Un articol de: |
Foto: business-forum.ro Eveniment

În județul Suceava s-au înregistrat de luni până marți 12 cazuri noi de meningită acută virală. Printre pacienți se află o asistentă medicală de la Spitalul Județean Suceava, copilul acesteia, un alt copil de doi ani, și mai mulți școlari și preșcolari din Suceava, Hâțești, Vulturești, Zvoriștea, Adâncata și Drăgoiești.

Numărul total al cazurilor a ajuns, astfel, la 91, potrvit Direcției de Sănătate Publică Suceava, realtează Mediafax.

Directorul DSP Suceava, Ludovic Abiței a declarat luni că focarul de meningită acută virală a fost cauzat de un virus care circulă în județ, etnovirusul Coxsakie tip B2. Etnovirului este unul nepoliomelitic, cu circulație pur umană.

Directorul adjunct al DSP Suceava a declarat și el că majoritatea cazurilor evoluează bine sub tratament. Până acum, în stare critică este un singur pacient, o elevă de 14 ani, care este internată la Spitalului Judeţean Suceava.

Pentru a lupta împotriva epidemiei, specialiştii recomandă întărirea măsurilor de igienă personală, dar și ca până în toamnă, unitățile școlare, în special cele din mediul rural, să încerce să rezolve problemele legate de aprovizionarea cu apă și amenajarea grupurilor sanitare.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment