Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sute de hectare cu solarii din județul Olt, distruse de ploi și zăpadă

Sute de hectare cu solarii din județul Olt, distruse de ploi și zăpadă

Un articol de: |

Solarii cu legume, amenajate pe o suprafaţă de peste 200 de hectare în mai multe localităţi din sudul judeţului Olt, au fost distruse de zăpada şi ploile căzute în zilele de sâmbătă şi duminică, a anunţat luni preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel.

„Am solicitat să fie constituite comisii de urgenţă la nivel judeţean pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse producătorilor de legume de vânt, lapoviţă şi ninsoarea abundentă. Aceste fenomene sunt deosebit de timpurii pentru judeţul Olt şi mai ales pentru sudul judeţului. Au fost distruse atât structurile solariilor, folia, cât şi legumele aflate în aceste spaţii protejate, ardei, tomate. Numai în comuna Gârcov, însumat, suprafaţa amenajată cu solarii afectate de ninsoarea timpurie este de 35 de hectare. Peste 150 de hectare de solarii sunt afectate în proporţii între 70 % şi 100 % în comunele Giuvărăşti şi Izbiceni. Şi la Urzica sunt foarte multe solarii distruse de ninsori, cred că în total sunt suprafeţe mai mari de 250 de hectare, sunt şi legumele din câmp, vinetele şi ardeiul distruse", a spus Păunel, citat de capital.ro.

În localităţile din sudul judeţului Olt stratul de zăpadă a fost în zilele precedente de aproximativ 10 centimetri.

Citeşte mai multe despre:   solarii legume,   judetul olt,   pagube zapada
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment