Sute de militari americani și zeci de tancuri au intrat în România (VIDEO)

Sute de militari americani și zeci de tancuri au intrat în România (VIDEO)
Foto:Ziare.com

Sute de militari din Forţele Terestre ale SUA ajunse în Europa au intrat duminică în România, prin Vama Siret, împreună cu tehnica militară din dotare. Aceștia au fost relocați din Polonia în judeţul Constanţa.

Conform MApN, în jur de 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”) şi au în dotare tancuri M1 Abrams, mașini de luptă a infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.

Militarii sunt aici pentru a se antrena si a face exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor fi prezenți la exerciţiile multinaţionale care vor avea loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă" şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei".

Unitatea de luptă americană face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie. Ei vor rămâne în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi trimisă o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezenţă constantă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa, potrivittelegraph.co.uk.

Sute de militari americani și zeci de tancuri au intrat în România (VIDEO)

#DIRECT_ONE_n291x0#

Urmăriți B1TV.ro și pe