Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment TAXA PE COLIVĂ: Ajutoarele de înmormântare vor fi impozitate!

TAXA PE COLIVĂ: Ajutoarele de înmormântare vor fi impozitate!

Un articol de: |

Printre surprizele aduse de proiectul de modificare a Codului Fiscal se numără și impozitarea mai multor tipuri de venituri care până acum erau trecute cu vederea, anunță GreatNews.ro.

Ajutoarele, indemnizațiile și alte forme de sprijin cu destinație specială, pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele/văduvii de război, bursele primite de elevi și studenți, premiile sportivilor medaliați la campionatele mondiale, europene și la jocurile olimpice/paralimpice vor fi toate impozitate.

Citește și: L-au prins pe hoțul român care prăduia motocicliștii în Madrid'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Militarul care a comis crima din coafor a avut ultima testare psihologică în octombrie 2017

Trecerea la impozitul pe venitul global va duce și la impozitarea ajutoarelor de înmormântare, ajutoarele pentru boli grave și incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale și chiar a cadourilor sau tichetelor oferite de companii salariaților, cât și a contravalorii transportului la locul de muncă sau contravaloarea serviciilor turistice sau de tratament.

Ministerul Finanțelor dorește să modifice sistemul actual de impozitare obținute de persoanele fizice, renunțând la cota unică de 16% și introducerea unui impozit diferențiat de 0% sau 10% în funcție de venitul anual global pentru fiecare gospodărie din România.

Citeşte mai multe despre:   noul cod fiscal,   taxe,   impozitarea ajutoarelor de înmormântare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment