Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Titus Corlăţean: Dosarele de corupţie nu sunt blocate

Titus Corlăţean: Dosarele de corupţie nu sunt blocate

Un articol de: |
Foto: evz.ro Eveniment

Guvernul nu va blocha justiţia șin nici nu va diminua lupta împotriva corupţiei, a anunțat ministrul Justiției Titus Corlățean într-un interviu pentru AFP, citat de Mediafax.

Corlăţean a dat asigurări că justiția va rămâne independentă și că el nu intenţionează să modifice procedurile de numire a procurorului-general şi a procurorului anticorupţie.

"Independenţa justiţiei este garantată prin Constituţie şi prin legea de funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătorii sunt inamovibili. Există anchete ale procurorilor anticorupţie care au vizat şi care vizează actori din mediul politic, atât aflaţi la putere, cât şi în opoziţie. Există verdicte definitive de condamnare inclusiv pentru parlamentari ai opoziţiei, cât şi ai puterii. Acest lucru înseamnă că justiţia se îndreaptă rapid spre o independenţă totală. Justiţia nu face decât să aplice legea, în pofida presiunilor mediatice din jurul acestui subiect", a spus Corlăţean în interviul respectiv.

Citeşte mai multe despre:   Titus Corlatean,   ministrul Justitiei,   inamovibil,   judecator,   coruptie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment