Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Torționarul Alexandru Vișinescu a fost adus cu mandat la Curtea de Apel (VIDEO)

Torționarul Alexandru Vișinescu a fost adus cu mandat la Curtea de Apel (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: B1 TV Eveniment

Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost prezentat, miercuri, în faţa instanţei cu mandat de aducere. Magistraţii Curţii de Apel au decis să acorde un nou termen, pentru data 19 noiembrie, atunci când vor fi audiate ca martori surorile lui Cornelui Coposu.

Procurorii au cerut deja oprirea unei treimi din pensia torţionarului. Vişinescu este cercetat pentru infracţiuni contra umanităţii comise în perioada în care a condus penitenciarul de la Râmnicu Sărat. La tribunal, Vişinescu a fost apărat de un prieten.

Cazul fostului torţionar a ajuns şi în presa internaţională. Postul de televiziune Al Jazeera notează că este prima dată în cei 25 de ani de la căderea comunismului când un fost comandant de închisoare este judecat pentru crimele sale. În material, fiul uneia dintre victimele lui Vişinescu cere dreptate pentru moartea tatălui.

Postul de televiziune aminteşte şi că România a pierdut recent un caz la Curtea Internaţională a Drepturilor Omului pentru că nu a judecat mai multe dosare ale Revoluţiei.

Torționarul Vișinescu, adus cu mandat la Curtea de Apel


Citeşte mai multe despre:   alexandru vișinescu,   adus cu mandat,   curtea de apel
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment