Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Torționarul Alexandru Vişinescu, audiat la Parchetul General pentru acuzația de omor deosebit de grav

Torționarul Alexandru Vişinescu, audiat la Parchetul General pentru acuzația de omor deosebit de grav

Un articol de: |
UPDATE 11.10

: Procurorii l-au pus oficial sub învinuire pe Alexandru Vişinescu sub acuzația de genocid.

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat s-a prezentat marți dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de torturi şi omor deosebit de grav.

La scurt timp după începerea audierilor, acestuia i s-a făcut rău.

La intrarea în sediul Parchetului, Vişinescu nu a declarat nimic, el fiind însoțit de două persoane, care le-au reproşat jurnaliştilor că "şi-au bătut joc de el trei săptămâni pe posturile de televiziune". Cei doi le-au dat ziariştilor o copie a talonului de pensie al lui Vişinescu, conform căreia acesta are o pensie de "doar" 3.296 lei, şi nu de peste 6.000 de lei, cum s-a vehiculat în mass media.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului l-a denunţat pe Vișinescu pentru moartea unor deţinuţi politici între 1956 şi 1963.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au început în 30 august audierile în dosarul torţionarului Alexandru Vişinescu. Anchetatorii i-au luat atunci o declaraţie lui Valentin Cristea, singurul deţinut politic de la Penitenciarul Râmnicu Sărat care mai este în viaţă.

Alexandru Vişinescu s-a născut la Buzău, în 1925, şi a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii, unde a murit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment