Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Transgaz a încheiat acorduri de interconectare cu Bulgaria şi Ucraina

Transgaz a încheiat acorduri de interconectare cu Bulgaria şi Ucraina

Un articol de: |
Foto: new.transgaz.ro Eveniment

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale - Transgaz a încheiat în cursul acestei luni acordul de interconectare aferent punctului Negru Vodă 1 cu operatorul sistemului bulgar, dar și acordul de interconectare aferent punctului Isaccea 1 cu operatorul sistemului ucrainean, potrivit Agerpres.

acordurile vor intra în vigoare la data de 1 octombrie 2016 şi prevăd asigurarea fluxurilor fizice de gaze naturale pe direcţia Ucraina - România – Bulgaria, dar şi asigurarea unor fluxuri virtuale în sens invers, precizează Transgaz. 

„La momentul actual nu pot fi asigurate fluxuri fizice reversibile, acest obiectiv urmând a fi analizat de operatorii de transport şi implementat în anii următori, acordurile de interconectare urmând a fi amendate în consecinţă.

Existenţa unor acorduri de interconectare între operatorii de transport adiacenţi punctelor de interconectare transfrontalieră între statele membre ale Uniunii Europene este o obligaţie impusă prin regulamentul (UE) 2015/703 de stabilire a unui cod de reţea pentru normele privind interoperabilitatea şi schimbul de date", se arată în comunicat. 

Citește și: IMAGINEA ZILEI! Cum așteaptă pasagerii metroul! Impact psihologic puternic asupra bucureștenilor! (FOTO)'Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Un vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasă”Un stat mort în care nu mai contează simbolurile”. Cum ȘI-A BĂTUT JOC statul român de ULTIMUL DRUM al ultimului șef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial (VIDEO)

Acordurile stabilesc detaliile tehnice legate de operarea şi exploatarea staţiei aferente punctelor de interconectare şi regulile de nominalizare, corelare şi alocare a cantităţilor de gaze, reguli transparente şi nediscriminatorii aplicabile în raportul dintre operatori şi toţi potenţialii utilizatori de reţea. 

„Este important de menţionat faptul că încheierea acestor acorduri reprezintă unul dintre obiectivele iniţiativei CESEC lansate anul trecut de Comisia Europeană în scopul facilitării mecanismelor de funcţionare a pieţei europene integrate în regiunea sud-est europeană.

Subliniem faptul că informaţiile conţinute în aceste acorduri şi care sunt relevante pentru utilizatorii de reţea vor fi publicate pe site-ul Transgaz", se precizează în comunicat. 

Trangaz a prelungit până la 31 septembrie contractul cu Gazprom pentru tranzitul prin România al gazelor ruseşti prin conducta Isaccea-Negru Vodă, pentru că nu s-au putut încheia acordurile de interoperare cu Ucraina şi Bulgaria, aşa cum cere legislaţia europeană. 

Citește și: Mașină de poliție răsturnată peste un taxi, pe o stradă din Capitală (FOTO)ABSURD ȘI SCANDALOS! În ziua înmormântării, Regele Mihai este CITAT la tribunal de un pedofil (VIDEO)Principesa Margareta, BOLNAVĂ?! S-a întâmplat chiar în timpul FUNERALIILOR Regelui Mihai. Nimeni nu a băgat de SEAMĂ atunci

Normele europene cereau semnarea unor acorduri de interoperare pentru conductele de tranzit cu statele vecine.

Citeşte mai multe despre:   transgaz,   acorduri,   interconectare,   Bulgaria,   Ucraina
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment