Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Trei români, declarați persona non grata în Azerbaidjan după ce au vizitat teritorii ilegale

Trei români, declarați persona non grata în Azerbaidjan după ce au vizitat teritorii ilegale

Un articol de: |
Foto: apa.az Eveniment

Azerbaidjanul a declarat persona non grata trei români, după ce au vizitat ilegal teritorii ocupate. Potrivit unei liste publicate de ministerul azer de Externe, un jurnalist, un fotograf și un poet, toți români, fac parte dintr-o serie de 335 de persoane aflate în această situație.

Mai exact, jurnalistul Ștefan Candea și fotograful Petruț Călinescu ar fi făcut aceste vizite în anul 2010, în timp ce poetul Marius Chelaru este acuzat că a vizitat ilegal teritorii ocupate pentru a participa la festivalul internațional de poezie "Poetul - mesager al păcii", în perioada 16-18 octombrie 2012.

Pe lista persoanelor declarate non grata se numără și soprana spaniolă Montserrat Caballé, în urma vizitei pe care aceasta a făcut-o în enclava Nagorno-Karabah, dar și celebrul cântăreț Al Bano.

Conflictul din Nagorno-Karabah datează din februarie 1988, când această regiune autonomă cu populaţie majoritar armeană şi-a anunţat intenţia de a se separa de Azerbaidjan. Acest demers a provocat confruntări între trupele armene şi cele azere, în urma cărora Baku a pierdut controlul asupra regiunii.

Citeşte mai multe despre:   azerbaidjan,   persona non grata,   trei romani,   Al Bano,   enclava Nagorno-Karabah
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment