Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Trei zimbri din Rezervația Hațeg-Slivuț au murit de boala limbii albastre

Trei zimbri din Rezervația Hațeg-Slivuț au murit de boala limbii albastre

Un articol de: |
Foto: autentici.ro Eveniment

Trei din cei 13 zimbri din Rezervația Hațeg-Slivuț au murit, cel mai probabil din cauza bolii limbii albastre, spun autoritățile.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare au declarat „zonă de restricție” în județul Hunedoara, unde au fost confirmate două focare de boală, informează Mediafax.

Autoritățile au precizat că în decurs de mai puţin de o lună trei dintre cei 13 zimbri din rezervaţia Haţeg-Slivuţ au murit, iar medicii veterinari au luat probe şi le-au trimis la Bucureşti.

Ceilalţi zece zimbri din rezervație sunt monitorizaţi acum, ei fiind mutaţi în ţarcuri de carantină, iar Rezervația Hațeg-Slivuț este închisă.

Celălalt focar de boala limbii albastre a fost confirmat într-o gospodărie din Petroşani.

Ca urmare, DSVSA Hunedoara a delimitat zone de control pe o rază de 20 de kilometri, de protecție pe 100 de kilometri și de supraveghere pe 150 de kilometri, inclusiv zona de protecție.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor informa, în urmă cu o săptămână, că 21 animale au murit în România din cauza bolii limbii albastre, aceasta afectând în prezent 935 de animale din 158 de comune.

Primul caz de boala limbii albastre în România a fost diagnosticat în 22 august, în judeţul Buzău.

Citeşte mai multe despre:   Rezervația Hațeg-Slivuț ,   boala limbii albastre,   zimbri,   3 zimbri
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment