Tribunalul Iaşi a achitat un conferențiar acuzat că a cerut favoruri sexuale unei studente ca să promoveze un examen

Tribunalul Iaşi a achitat un conferențiar acuzat că a cerut favoruri sexuale unei studente ca să promoveze un examen
Foto: turnucustiri.ro

Conferenţiarul Constantin Petrovici, de la Facultatea de Psihologie a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat pentru trafic de influenţă, cât şi pentru fals intelectual şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Tribunalul Iaşi a constatat că faptele nu au fost săvârşite cu vinovăţia prevăzută de legea penală. Decizia nu este definitivă, informează news.ro.

Petrovici a fost acuzat că i-a solicitat unei studente să întreţină relaţii sexuale cu el pentru a o promova la disciplina Didactica activităţilor matematice pentru învăţământul preşcolar şi primar. Potrivit rechizitoriului, pe 17 iunie 2016, profesorul i-a trecut în catalog nota 5, deşi, în realitate, aceasta luase nota 3.

”Totodată, inculpatul i-a dat de înţeles aceleiaşi studente că a determinat secretarul facultăţii să facă modificările necesare din catalogul electronic, în sensul inserării notei 5 în locul notei 3, urmând a-i solicita studentei să aibă relaţii sexuale cu el”, au mai susținut procurorii.

Constantin Petrovici a fost suspendat din funcția de conferențiar în iulie 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe