Udrea: Lui Kovesi i-a fost frică să mă acuze când stătea cu mine la mese. Să o credem acum, când a venit Iohannis la putere?

Udrea: Lui Kovesi i-a fost frică să mă acuze când stătea cu mine la mese. Să o credem acum, când a venit Iohannis la putere?
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Elena Udrea a lansat un atac fără precendent la adresa Laurei Codruța Kovesi, după condamnarea primită în dosarul ”Gala Bute”.

Fostul ministru a susținut că șefei DNA i-a fost frică să o acuze când stăteau amândouă la mese, deci acum nu are cum să prezinte prea multă credibilitate.

În plus, Udrea a remarcat faptul că ”sistemul” încă e prezent, chiar dacă a rămas doar într-un picior: Kovesi.

Nu cred că din cauza mea au intrat oameni nevinovați în pușcărie. Faptul că am făcut parte dintr-o guvernare nu înseamnă că nu se pot face abuzuri împotriva mea. E adevărat că există dosare care se judecă corect, care sunt trimise înapoi, mai ales în ultimul an. Dosarul meu a fost pornit acum doi ani, când nici frunza nu mișca împotriva doamnei Kovesi. Din păcate mai sunt judecători care mai tremură în fața sistemului. Dacă în Gala Bute a avut loc vreo ilegalitate, vreo ilegalitate săvârșită de către Elena Udrea, de ce nu s-a descoperit încă din 2010, de când datează acest dosar? Dacă doamnei Kovesi i-a fost frică să mă acuze când statea cu mine la mese, acum trebuie să o credem, când este alt regim la putere? Astfel de situații nu se întâmplau când era Traian Băsescu la Cotroceni. Fratele fostului președinte a fost arestat când acesta era la Cotroceni. Doamnei Kovesi și sistemului nu le era frică, dacă au făcut asta. Eu vă asigur că niciodată, dacă ar fi fost altfel ar fi fost procurori care ar fi spus acum, sistemul se apăra pe sine. Dacă sistemul a decis să-l aresteze pe Voiculescu, nu pentru Băsescu a făcut-o.

Eu mi-am asumat că poate nu știam care erau acțiunile sistemului, dar când mi-am dat seama de ce se întâmplă am ieșit și am spus public.Nu știam că sistemul format dintr-un general de Securitate, de SRI, șefa DNA, șefa ICCJ, încearcă să pună mâna pe putere. Notele SRI nu făceau referire la Elena Udrea. Dacă aveau vreo bănuială că eu am făcut ceva, de ce nu i-au spus nimic președintelui? Am văzut aceste note ale SRI. Informațiile care erau nu erau despre Udrea, ci despre acești oameni care făceau afaceri între ei. Declarațiile lor sunt folosite doar acestea ca probă împotriva mea. Vă promit că vom discuta aceste subiecte dacă mă invitați”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”. Ștefan Lungu, fostul consilier, a primit un an și șase luni cu suspendare, pentru complicitate la luare și dare de mită. Topoliceanu, fosta șefă a CNI, a primit trei ani cu suspendare, pentru luare de mită. Gheorghe Nastasia a primit trei ani cu suspendare. Tudor Breazu a primit trei ani cu executare, pentru complicitate la luare de mită. Asemena lui Udrea, Breazu nu-și recunoscuse vina în timpul procesului.Rudel Obreja a primit cinci ani cu executare. Fostul Ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră