Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment ”Umor” macabru la Iași: Un ONG a desenat pe un tramvai chipul lui Nicolae Labiș, scriitorul care a murit la 21 de ani, după ce a fost lovit de un astfel de mijloc de transport (VIDEO)

”Umor” macabru la Iași: Un ONG a desenat pe un tramvai chipul lui Nicolae Labiș, scriitorul care a murit la 21 de ani, după ce a fost lovit de un astfel de mijloc de transport (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: reteauadestiri.ro Eveniment

Un ONG din Iaşi a vrut să dea o faţă nouă tramvaielor second-hand din capitala Moldovei. Astfel, pe unul dintre mijloacele de transport în comun au pus chipul scriitorului Nicolae Labiş. Nimic ieşit din comun, am putea spune, doar că acesta a murit la vârsta de 21 de ani după ce a fost lovit de tramvai.

Membrii Asociaţiei Pasionaţilor de Transport Public, Tramclub Iaşi, au vopsit patru tramvaie, fiecare având câte o tematică diferită.

Cel de-al patrulea a fost intitulat "Tramvaiul literaturii", iar pe exteriorul acestuia au fost desenate figurile unor scriitori români celebri, care au avut legătură cu Iaşiul, printre care şi Nicolae Labiş.

Tramvaiul a început să circule pe străzile oraşului de la începutul acestei luni, înainitea debutului Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri Iaşi.

Iniţiativa ONG-ului este de apreciat pentru memoria lui Nicolae Labiş, însă chipul poetului pus pe un tramvai pare macabru, scrie presa locală.

Labiș a murit în Capitală, pe 22 decembrie 1956, la capătul a zece zile de agonie, după ce a fost lovit de un tramvai. Avea doar 21 de ani. Accidentul a avut loc în prima noapte în care tramvaiele au circulat în Bucureşti după miezul nopţii.

Chipul lui Nicolae Labiș pe un tramvai din Iași

Citeşte mai multe despre:   Nicola Labis,   ONG,   Iasi,   pictat,   tramvai
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment