Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Un cuplu româno-norvegian a câștigat un proces împotriva Barnevernet, însă nu și-a recupărat copiii. În plus, prăinții intră la închisoare, iar mama riscă și expulzarea

Un cuplu româno-norvegian a câștigat un proces împotriva Barnevernet, însă nu și-a recupărat copiii. În plus, prăinții intră la închisoare, iar mama riscă și expulzarea

Un articol de: |
Foto: digi24.ro Eveniment

Încă un cuplu româno-norvegian se luptă cu Barnevernet pentru a-și recupera copiii. Deși au obținut o victorie în instanță împotriva instituției din Norvegia, Andreea şi Roberto Cruz și-au pierdut cei doi copii și vor face două luni de închisoare în țara nordică, informează Digi24.

Situația celor doi este una foarte complicată, potrivit rudelor din România ale Andreei. Asfel, mama copiilor, cetățean român se va prezenta la penitenciar în 28 iulie, soțul ei fiind deja încarcerat pe 4 iuliel. Băieții lor, în vârstă de cinci respectiv şase ani, au fost separaţi şi de părinţi, şi unul de celălalt, iar mama ar putea fi ulterior expulzată.

Citește și: Prințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatDe la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)

Totul a început după ce copiii au povestit la grădiniță că au fost bătuți acasă. Pe 19 martie, ei au fost luați de lângă părinți iar apoi, pe numele celor doi soți au fost deschise două procese: unul privind îngrijirea copiilor, altul penal, pentru acuzația de violență asupra acestora.

În ianuarie 2015, instanța a decis, în primul proces, că nu există motive pentru ca băieții să fie luați din sânul familiei. În ciuda acestei decizii, însă, copiii nu s-au reîntors niciodată la părinții lor.

În urma celui de-al doilea proces, soţii Avrămescu-Cruz vor intră, câte două luni fiecare, după gratii, iar pe numele mamei a fost deschisă o procedură de expulzare, lucru confirmat și de ministerul român al Afacerilor Externe.

Citește și: Gest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

”Deși expulzarea, de regulă, nu poate fi considerată a fi înspre binele suprem al copilului, considerentele pentru copil nu vor împiedica întodeauna expulzarea”, se arată în documentul oficial transmis familiei Cruz.

Tatăl româncei susţine că a cerut în repetate rânduri ajutor autorităţilor române pentru a obţine dreptul de a-i creşte el şi soţia sa pe cei doi nepoţi.

„De copii nu prea mai ştim nimic, pentru că săptămâna aceasta ar trebui să se întâlnească fiica mea cu ei, dar vă daţi seama, starea în care este ea... Noi am încercat şi am făcut demersuri pentru preluarea nepoţilor de către noi, bunicii. La 1 iulie, anul acesta, am înţeles că s-a dat o lege în Norvegia ca rudele de gradul I să poată adopta aceşti copii. Vă daţi seama, este o durere mare, mare, fiind singurii nepoţi, să nu putem să îi strângem în braţe, să îi avem alături. Eu aş fi în stare, dacă asta vrea guvernul norvegian, să stau cu ei. Altă durere e că aceşti copii sunt despărţiţi, sunt la familii diferite”, a spus Constantin Avrămescu.

Citește și: "Moartea vine cu metroul!". Scurt istoric al evenimentelor tragice din subteranul Bucureștiului"Doi POLITRUCI au luat manualele și AU RUPT poza Regelui Mihai!" (FOTO)EMOȚIONANT! Lacrimile bătrânei în PORT POPULAR, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)

 

Citeşte mai multe despre:   Barnevernet ,   cuplu,   parinti,   copii,   proces,   inchisoare,   expluzare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment