Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Un europarlamentar ungar i-a certat pe angajații Tribunalului Covasna pentru că nu vorbesc limba maghiară: "Este inacceptabil" (VIDEO)

Un europarlamentar ungar i-a certat pe angajații Tribunalului Covasna pentru că nu vorbesc limba maghiară: "Este inacceptabil" (VIDEO)

Un articol de: |

Un europarlamentar ungar ales pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik a făcut un scandal monstru la Tribunalul Covasna. Krisztina Morvai s-a supărat pe angajații instituției pentru că nu vorbesc limba magiară în timpul serviciului. De asemenea, aceasta i-a certat de funcționari că nu au pliante în această limbă în interiorul tribunalului, scrie Dan Tănasă pe blogul său.

“Nici acum nu vrea să vorbească cu mine în limba maghiară”, s-a plans o pensionară pe holurile judecătoriei.

“Este de-a dreptul uluitor că în judecătoria unui oraș cu o populație 70-80% maghiară toate afișele sunt numai în limba română”, a spus Krisztina Morvai, membru al Parlamentului European din partea Ungariei.

Un europarlamentar ungar i-a certat pe angajații Tribunalului Covasna pentru că nu vorbesc limba maghiară: "Este inacceptabil"

Citește și: Trupul unui bărbat dezbrăcat a fost secționat de tren în Constanța Biserica Ortodoxă refuză canonizarea Regelui Mihai: nu îndeplinește o condiție Ce-au crescut copiii Nicoletei Luciu! Fetița e superbă cu părul lung, iar băieții nu-i mai recunoștiCFR introduce de luni Trenurile Zăpezii către staţiunile montane

"Gestul acestei doamne este inacceptabil. Un cetățean ungar își permite să intre într-o instituție publică a statului român pentru a-i certa pe angajații acestei instituții pentru că nu vorbesc limba maghiară sau pentru că nu pun la dispoziția cetățenilor formulare tipizate în limba maghiară. Solicit public Ministerului Afacerilor Externe să o declare persona non grata pe această doamnă", declară Tănasă.

Citeşte mai multe despre:   Krisztina Morvai,   Jobbik,   Ungaria,   Tribunalul Covasna
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment