Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Vacanța și contractul! Informații neștiute despre contractele lui Sebastian Ghiță cu SRI (VIDEO)

Vacanța și contractul! Informații neștiute despre contractele lui Sebastian Ghiță cu SRI (VIDEO)

Un articol de: |
foto: euractiv.ro Eveniment

Vacanţa şi contractul! A fost reţeta de succes pentru Sebastian Ghiţă, potrivit unei anchete publicate de jurnalista Sorina Matei.

Coincidenţă sau nu, contractele pe care firmele lui Ghiţă le-au primit de la SRI au venit imediat după vacanţele petrecute de fostul deputat cu George Maior şi Florian Coldea. Vorbim despre milioane de euro castigate de Ghiţă chiar din bani publici, potrivit B1 TV

Acapulco, Mexic. Este prima vacanţă pe care Sebastian Ghiţă a petrecut-o cu membri importanţi ai SRI. La vremea aceea, în fruntea Serviciului Român de Informaţii se afla George Maior, naşul de cununie al bunului prieten al lui ghiţă - Victor Ponta.

Potrivit jurnalistei Sorina Matei, vacanţa pe coasta Pacificului a venit imediat după ce principala structură de informaţii a României ar fi încheiat pe bani publici şi un contract cu o firmă a "Grupului ASESOFT", deţinută la acea vreme de Sebastian Ghiţă.

Înainte de a ajunge în Mexic, Ghiţă, Maior, dar şi alte câteva persoane s-au deplasat în Statele Unite ale Americii , la invitaţia administraţiei republicane americane.

Surse susţin că atât călătoria în Statele Unite, cât şi cea în Mexic ar fi fost suportate de Sebastian Ghiţă, prin una dintre firmele grupului Asesoft iar costurile ar fi dorit să le deconteze ulterior chiar din bugetul public al SRI. Numai că la revenirea în ţară socoteala s-a schimbat. Având în vedere că mai multe persoane din Serviciul Român de Informaţii ştiau cine a plătit deplasările lui Maior în străinătate, inistituţia ar fi anulat licitaţia şi contractul iniţial încheiat cu firma lui Ghiţă de teama unui scandal public şi a unui potenţial denunţ la DNA.

Sebastian Ghiță a păstrat legăturile, iar în anul 2010 a reușit să intre în Sistem. La scurt timp după vacanță, confirmată public, cu Florian Coldea în Seychelles, firmele controlate de Sebastian Ghiță câștigă un contract pe bani grei cu SRI.

Citește și: DEZASTRUL din infrastructură, ironizat pe Facebook! Mii de persoane vor participa în anul 2070 la inaugurarea unui sens giratoriuAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratPRIMELE declarații ale JANDARMULUI VIOLENT: Au fost lovituri de oprire, nu de a face rău cuiva, nu cu ură. Aveam informaţii în cască. Mi s-a spus că s-a aruncat cu garduri în jandarmi / Ce a spus despre Dragnea

Potrivit lui Ghiţă, plata vacanţei a fost făcută de firma deţinută de Asesoft. Datele din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice arată că la 5 luni dupa zilele petrecute în Seychelles, ASESOFT INTERNATIONAL a câştigat un contract cu DIRECŢIA DE COMUNICAŢII ŞI TEHOLOGIA INFORMAŢIEI DIN SRI pentru furnizarea de echipamente hardware şi audio video. Contractul, în valoare de peste 62.000 de euro, nu a putut fi subcontractat.

Şi intrarea în politică a lui Ghiţă s-a făcut după o vacanţă în străinătate cu George Maior, Florian Coldea şi famiile acestora, în Toscana, la un hotel de lux.

La două luni după vacanţa în Toscana, în decembrie 2012, Sebastian Ghiţă devine deputat USL de Prahova şi secretar al comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI.

În acelaşi an, 2012, şi ulterior în 2013, Serviciul Român de Informaţii, condus de George Maior şi Florian Coldea, oferă alte contracte de milioane de euro din bani publici firmelor controlate de Sebastian Ghiţă. Contractul de furnizare al SC TEAMNET INTERNATIONAL SA către SRI s-a întins pe doi ani, până în 2013, şi a fost în valoare de aproape 2 milioane de euro.

Vacanța și contractul! Informații neștiute despre contractele lui Sebastian Ghiță cu SRI

Citeşte mai multe despre:   Sorina Matei,   Sebastian Ghita,   SRI,   jurnalista
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment