Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Vasile Bănescu (BOR): Homosexualitatea e percepută ca un păcat, dar păcatul e o deviere în care ne situăm cu toții, în general zilnic. Nu e o jignire, toți suntem păcătoși și nimeni nu trebuie blamat (VIDEO)

Vasile Bănescu (BOR): Homosexualitatea e percepută ca un păcat, dar păcatul e o deviere în care ne situăm cu toții, în general zilnic. Nu e o jignire, toți suntem păcătoși și nimeni nu trebuie blamat (VIDEO)

Un articol de: |
Foto:Jurnalul National Eveniment

Tudor Barbu a dezbătut, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, tema căsătoriilor între persoanele de același sex.

Într-o intervenție telefonică, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ordotoxe Române, a declarat că punctul de vedere al BOR și a altor culte din România se bazează pe viziunea creștină potrivit căreia homosexualitatea e un păcat. Totuși, Bănescu a ținut să precizeze că nu dorește să jignească pe nimeni, căci oricum toți suntem păcătoși și toți păcătuim în fiecare zi.

Citește și: PROTESTE CU BLIDE, duminică seară, în toată țara.  În Capitală se va pleca în MARȘ spre Parlament. "Tăcerea noastră e puterea lor!"Klaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!Românul condamnat la MOARTE în Malaezia ar putea fi adus în țară: Tudorel Toader a semnat un nou acord de cooperare

”Niciun cult creștin din România nu poate promova alte valori decât cele firești, care se desprind din izvorul relației și viziunii creștine - Sfânta Scriptură, Vechiul și Noul Testament - și o milenară tradiție creștină. Viziunea creștină în acest context e foarte precisă: homosexualitatea e percepută ca un păcat, iar să faci un păcat înseamnă să ratezi scopul pentru care ești creat, anume mântuirea proprie, să distrugi pe cineva într-un mod care implică ura, nu iubirea.

Nu se incriminează nimeni, nimeni nu trebuie blamat, jignit. Biserica nu face asta, iar dacă sunt unii reprezentanți ai Bisericii care fac asta, nu au dreptate să o facă. Biserica e un loc de vindecare pentru fiecare dintre noi și e deschisă pentru absolut oicine”, a declarat Vasile Bănescu, pentru B1 TV.

Vasile Bănescu (BOR): Homosexualitatea e percepută ca un păcat, dar păcatul e o deviere în care ne situăm cu toții, în general zilnic

Citește și: Va ploua cu bani peste noii șefi ai Casei Regale. Conducătorul ei ar putea avea statut de șef de stat (VIDEO)PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă: Cine e OMUL CARE A COORDONAT funeraliile Regelui Mihai (FOTO)Sfidare sau simplă gafă la funeraliile Regelui? Veteranii de război și membrii Caselor Regale au rămas în picioare, Dragnea, Tăriceanu și Tudose au stat comod pe scaune (VIDEO, FOTO)

Fostul deputat Remus Cernea, în schimb, a remarcat faptul că în multe state din Europa și nu numai sunt biserici ale unor culte în care se oficiază căsătorii între persoanele de același sex.

”Domnul Cernea are dreptate să constate că în anumite zone din Europa se consumă această acceptare tacită de cele mai multe ori a unor biserici mai ales protestante față de căsătoriile unisex. Aceste țări sunt cele cu cel mai înalt grad de secularizare, cu un reflux al preocupărilor oamenilor față de problematica creștină. În toate aceste țări, bisericile, din dorința de a rămâne vizibile, acceptă acest tip de compromis”, a fost reacția reprezentantului BOR.

Referitor la cazul unui preot britanic care s-ar căsători cu un bărbat, Bănescu a susținut: ”statutul de preot, de reprezentant al Bisericii lui Hristos, e în neconcordanță cu păcatul homosexualității. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Păcatul e o deviere în care ne situăm cu toții, în general zilnic. Nu e o jignire, toți suntem păcătoși. Un preot nu poate să ceară oficializarea căsătoriei sale cu o persoană de același sex. Dacă a făcut-o, e o problemă personală a lui si-și asumă acest lucru. Cred că aparține Bisericii anglicane. Ei sunt mai permisivi, dar nu toți. SUnt foarte multe nuanțe”.
 

Citește și: Cum s-a declanșat boala Magdalenei Șerban! Dezvăluirile șocante ale femeii care a locuit cu ea în SpaniaVIN PLOILE! Cod Portocaliu de INUNDAȚII în mai multe județeCâmpulung: EXPLOZIE într-un bloc de garsoniere. O persoană a fost rănită

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment