Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Vaslui: Familiile care ar urma să beneficieze de rechizite gratuite, condiționați de primari cu plata impozitelor

Vaslui: Familiile care ar urma să beneficieze de rechizite gratuite, condiționați de primari cu plata impozitelor

Un articol de: |

Zeci de părinţi din judeţul Vaslui au reclamat că eliberarea de adeverinţe pentru elevii care ar urma să beneficieze de rechizite gratuite este condiţionată de către unii primari cu plata impozitelor la bugetul local.

Prefectul județului spune că măsura este ilegală și a transmis edililor să înceteze cu astfel de practici.

Măsura luată de către primarii reclamaţi este considerată de către prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, drept "una abuzivă şi ilegală", motiv pentru care a interzis primarilor să mai continue cu astfel de practici.

"Rechizitele şcolare gratuite se dau în fiecare an de către Ministerul Educaţiei acelor elevi care provin din familii cu venituri reduse. Este logic că dacă părinţii ar avea venituri suficiente nu ar cere aceste ajutoare şi, implicit, ar avea şi cu ce să-şi plătească impozitele. De aceea, în urma sesizării făcute de Inspectoratul Şcolar am transmis o circulară către primării prin care le-am specificat că o astfel de practică, prin care eliberarea adeverinţei de venit agricol e condiţionată cu plata impozitelor, este una ilegală şi abuzivă”, a declarat, marţi, prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică pentru Mediafax.

Pentru a beneficia de rechizite şcolare gratuite, elevii trebuie să depună la secretariatele şcolilor un dosar care să conţină mai multe documente, printre care şi o adeverinţă de venit agricol, eliberată de primărie, în care să se arate dacă familia respectivă deţine suprafeţe de teren de pe urma cărora să fi obţinut venituri.

Citeşte mai multe despre:   vaslui,   rechizite gratuite ,   impozite,   plata impozitelor
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment