Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment VESTE TRISTĂ! Un Cetățean de Onoare din Brașov s-a stins din viață (FOTO)

VESTE TRISTĂ! Un Cetățean de Onoare din Brașov s-a stins din viață (FOTO)

Un articol de: |

A mai plecat un om de valoare din România. Este vorba de Pavel Verdeș, care a primit titlul de Cetățean de Onoare al Brașovului și care a avut la activ 110 misiuni ca pilot și mitralior și a fost unul dintre eroii care au luptat pe ambele fronturi în conflagrația încheiată în urmă cu 70 de ani.

Pavel Verdeș a murit la vârsta de 94 de ani. Acesta provenea dintr-o familie înstărită și cu chef de muncă. Acesta a fost foarte pasionat de zbor încă din copilărie când tatăl său i-a construit un zmeu, dar momentul decisiv care l-a făcut să aleagă acest domeniu a fost în urma unei vizite a unui șofer de aviație la ei acasă, potrivit mytex.ro.

Citește și: Curtea de Apel Bucureşti anunță că se delimitează de protestele magistrațilorA fost identificat sunetul auzit în timpul discursului lui Ceauşescu din decembrie ’89. VideoSoția a făcut anunțul despre Ion Iliescu. Medicii i-au dat vestea cumplităIon Iliescu a ajuns la spital

Pavel Verdeș a terminat liceul de la Cahul și apoi s-a dus să-și realizeze visul la Școala de aviație din Cernăuți. După terminarea studiilor. a ajuns la Flotila 3 bombardament din Craiova, apoi pleacă pe front unde este pilot și mitralior.

După război, Verdeș a făcut parte din miile de eroi care au avut de suferit din cauza participării la luptele de pe Frontul de Est. A ajuns și la Flotila de aviație de la Brașov, dar nu s-a bucurat prea mult fiindcă a fost șicanat de regimul instaurat de sovietici. La un moment dat, a ajuns la închisoare fără să aibă vreo vină, de unde a fost eliberat după trei luni cu ajutorul lui Corneliu Mănescu, adjunct al ministrului Apărării Naționale pe care îl cunoscuse în vizitele de la Brașov.  

Pavel Verdeş a fost membru fondator al Asociaţiei Aviatorilor Braşoveni și s-a implicat activ în Revoluţia din 1989. Acesta a primit Diploma Comemorativă din partea Asociaţiei Luptătorilor Răniţi şi Urmaşilor Eroilor Braşov. În ceea ce privește viața personală, Verdeș s-a căsătorit la vârsta de 94 de ani cu doamnă profesoară de 80 de ani. 

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea privind stabilirea la 8.500 de lei a plafonului maxim al indemnizației pentru creșterea copilului Anchetă în Bihor: Polițist, cercetat penal pentru că ar fi împuşcat un câineAvocatul fostului principe Nicolae: Își revendică titlul. Dorește să fie reintegrat în Familia Regală

Citeşte mai multe despre:   Romania,   pavel verdes
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment