Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Vidrele de pe râul Bistra, în pericol! Salvează habitatul acestora

Vidrele de pe râul Bistra, în pericol! Salvează habitatul acestora

Un articol de: |

Râul Bistra este unul dintre puținele locuri din România în care se mai găsește Vidra Euroasiatică, dar cu toate acestea, Compania Alpha Project vrea să construiască ilegal o microhidrocentrală. Acțiunea este ilegală deoarece Avizul de Mediu 10938/2012 prevede interzicerea amplasării microhidrocentralelor în situri declarate pentru vidră.

Salvează râul Bistra. Salvează habitatul vidrelor.

Citește și: CCR face front comun cu PSD-ALDE: Comisia Iordache este constituționalăDe ce ar fi comis criminala de la metrou fapta. Ce i s-a întâmplat la serviciuStau cu fratele meu şi cumnata mea. Am început să fac sex cu soţia lui, după ce a plecat în Franţa la muncăDetalii CUTREMURĂTOARE: "URSS nu s-ar fi opus monarhiei, în 1990, ci altcineva de la București. Și NU e Iliescu"

Chiar dacă proiectul de pe râul Bistra a fost autorizat de Agenția de Protecția Mediului, acest lucru a fost făcut fără o evaluare de mediu.

Ordinul 135/2010, obligă la revizuirea deciziei de încadrare când apar elemente noi cu impact asupra mediului. Cu toate acestea, APM Caraș-Severin a omis, de mai mult de 5 ani, să aplice ordinul.

Râul Bistrița face parte din situl Natura 2000, sit declarat special pentru protecția vidrei în România. Construcția unei microhidrocentrale într-un sit natural i-ar afecta integritatea și ar pune în pericol habitatul vidrei.

Citește și: ALERTĂ de GRADUL 0, în ROMÂNIA! O MAȘINĂ a intrat într-un GRUP de persoane! BILANȚUL VICTIMELOR! Planul ROSU, activat (VIDEO)A murit unul dintre ULTIMII PARTIZANI ai României, chiar de Ziua Anticomuniștilor! (VIDEO, FOTO)Anunț IMPORTANT al MAE privitor la românii care trăiesc în Marea Britanie. Intră în vigoare un nou STATUT. Ce se întâmplă cu aceștia?

În ciuda acestui lucru, APM Caraș Severin a autorizat proiectul contrucției microhidrocentralei pe râul Bistra fără a face o evaluare de mediu și fără o evaluare adecvată.

Microhidrocentralele sunt dăunătoare pentru mediu. Noi studii ale Agenției Europene de Mediu arată că toate microhidrocentralele au impact negativ major asupra habitatelor. Impactul acestora asupra mediului este, de cele mai multe ori, mai ridicat decât în cazul unei centrale de mare capacitate.

Vidra Euroasiatică este o specie protejată la nivel mondial. În România, în anul 1993, mai aveam doar 920 de exemplare.

Citește și: LECȚIE DE ISTORIE despre Regele Mihai, cu ELEVII ELVEȚIENI! Ce spun școlarii și cum arată manualele. În România, Majestatea Sa a fost UITAT!Surse: DNA a pus poprire pe 4 milioane de lei, bani din conturile Tel DrumRegele Mihai s-a întors acasă. Aeronava cu trupul neînsuflețit al fostului suveran a aterizat pe Aeroportul Otopeni (VIDEO, FOTO)

Pentru  cazul vidrelor din râul Bistrița a fost organizată o petiție pentru a opri construirea microhidrocentralei.

Citeşte mai multe despre:   vidre,   raul Bistrita,   pericol,   salveaza,   habitat
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment