Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Virusul Zika, în România: Recomandări de la Ministerul Sănătății pentru persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului

Virusul Zika, în România: Recomandări de la Ministerul Sănătății pentru persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului

Un articol de: |

Ministerul Sănătății a dat publicității un comunicat de presă în care oferă mai multe recomandări și avertizează privind riscul contaminării cu virusul Zika. Informațiile vin după ce ministerul a confirmat prezența virusului în România, o persoană fiind internată după ce a fost infestată (Detalii AICI).

"Persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului Zika trebuie să știe că virusul Zika se poate transmite prin înțepătură de țânțar, dar și prin contact sexual" avertizeaza ministerul.

Citește și: Reacția halucinantă a criminalei de la metrou când a fost prinsă: "A trebuit să îi imobilizăm mâinile ca să nu rănească vreun coleg"Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră Filozoful Mihai Șora, primul care a pătruns în Sala Tronului, pentru a îi aduce un omagiu Regelui Mihai (FOTO)

Oficialii din sănătate recomandă mai multe măsuri pentru prevenirea infestării. Utilizarea substanțelor anti țânțari, purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și de pantaloni lungi, în special în timpul zilei în orele de maximă activitate a țânțarilor Aedes ce transmit virusul. De asemenea, utilizarea prezervativelor pentru reducerea riscului de transmisie prin contact sexual.

"Femeile gravide sau care programează o sarcină nu ar trebui să călătorească în zonele cu transmitere activă a virusului Zika, iar dacă locuiesc într-o regiune cu transmitere a virusului ar trebui să respecte riguros măsurile de împiedicare a contaminării prin înțepatură de țânțar", se transmite prin comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății a oferit următoarele informații cei care revin din regiuni cu transmitere activă a virusului Zika:

  • "Femeile insărcinate care au călătorit sau locuit în regiuni cu transmitere activă a virusului Zika ar trebui să menționeze aceasta situație medicului care monitorizează sarcina.
  • Pentru protecția fătului, bărbații care au călătorit în zone cu transmitere de virus Zika ar trebui să aibă contact sexual protejat cu partenera sa însărcinată sau să fie abstinenți până la finele sarcinii.
  • Călătorii care revin din zone cu transmitere de virus Zika ar trebui să aibă doar contacte sexuale protejate în primele 8 saptamani după revenire în țară pentru a reduce riscul de a transmite acest virus. Daca apar simptome compatibile cu infecția cu virusul Zika ar trebui să respecte abstinența/contacte sexuale protejate pentru cel puțin 6 luni.
  • Persoanele cu imunodepresii sau boli cronice severe care au călătorit în zone cu transmitere active a virusului și au simptomatologie compatibilă cu boala în primele 14 zile de la revenire ar trebui să se prezinte la medical curant."

Hartă zone de risc

 

Citește și: Un autocar cu 19 persoane la bord a fost implicat într-un accident în Pasul TihuțaCrima de la stația de metrou Dristor putea fi prevenită: Prima victimă a criminalei, care a reușit să scape, a anunțat autoritățile, dar poliția nu a avut timp să o asculte (VIDEO)IMAGINI cu prima tentativă de crimă de la metrou din Costin Georgian: Victima s-a salvat în ultimul moment (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sănătății,   virusul zika,   recomandari ,   tantari,   infectie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment