Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment VREME RECE ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI! Prognoza meteo pentru fiecare regiune în parte

VREME RECE ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI! Prognoza meteo pentru fiecare regiune în parte

Un articol de: |

ANM a emis prognoza pentru perioada 8-21 mai. Potrivit meteorologilor, vremea va continua să fie instabilă în următoarele două săptămâni, când se vor semnal perioade cu zile și nopți mai reci decât în mod normal pentru luna mai, la care se adaugă precipitații destul de consistente, dar și intervale cu temperaturi peste norme, ce vor atinge chiar și 26 de grade Celsius, în Muntenia.

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor scădea de la 18 la 14 grade, iar cele minime de la 11 la 3 grade, în medie regională, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă. După data de 10 mai, valorile termice vor crește din nou, astfel încât temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 26 de grade, iar cele minime vor fi de 11 — 12 grade. Spre sfârșitul primei săptămâni va avea loc o răcire ușoară a vremii, iar regimul termic va fi caracterizat de maxime diurne de 21 — 22 de grade și minime nocturne de 9 — 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. Local, îndeosebi în intervalele 8-10 mai, respectiv 13-15 mai, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Citește și: ”Caut bilet pentru democrație” Flashmob cu bagaje și trolere în fața sediului PSD Sibiu (VIDEO, FOTO)Klaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!București: Flashmob, ”România condamnată la tăcere”

În Crișana, în intervalul 8-10 aprilie, vremea se va răci semnificativ și va deveni rece pentru această perioadă. După 10 mai, valorile termice vor marca o creștere semnificativă, atât ziua, cât și noaptea, astfel încât temperaturile maxime vor urca, în medie, de la 12 la 24 de grade, iar cele minime de la unu-două grade la 12 grade. Pe 14 mai, vremea se va răci din nou și se vor înregistra valori medii ale maximelor diurne de 21 — 22 de grade și ale minimelor nocturne de 9 — 10 grade, caracterizând un regim termic apropiat de normalul perioadei. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar local, îndeosebi către sfârșitul primei săptămâni de prognoză, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În Transilvania, la începutul intervalului, valorile termice vor scădea semnificativ de la o zi la alta și vremea va deveni rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor scădea de la 17 la 11 grade, iar cele minime de la 9 către—1 grad, în medie regională. Ulterior, va avea loc o creștere de temperatură, spre valori diurne situate, în medie, în jurul a 23 de grade, și minime de aproximativ 10 grade. Către sfârșitul primei săptămâni, va avea loc o nouă scădere a regimului termic, ce se va caracteriza prin valori apropiate de normele perioadei, respectiv temperaturi diurne de 19 — 20 de grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi de 5 — 7 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 8 și 11 mai, precum și între 13 și 16 mai, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În Maramureș, la începutul intervalului, vremea va deveni tot mai rece, iar temperaturile maxime vor fi în scădere către 11 grade, în timp ce minimele vor tinde, în medie, spre aproximativ un grad Celsius. În intervalul 11-13 mai, regimul termic va marca o creștere, astfel încât se vor atinge valori diurne de 21 — 22 de grade și nocturne de 10 — 11 grade. După data de 13 mai, regimul termic va marca o ușoară scădere, spre valori maxime de 19 — 20 de grade și minime de 7 — 8 grade, în medie regională, valori normale pentru această perioadă a anului. Vor fi ploi, aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, iar probabilitatea ca acestea să fie, local, mai importante cantitativ, va fi mai ridicată în prima zi și, din nou, în perioada 12 — 15 mai.

Citește și: PROTESTE CU BLIDE, duminică seară, în toată țara.  În Capitală se va pleca în MARȘ spre Parlament. "Tăcerea noastră e puterea lor!"Românul condamnat la MOARTE în Malaezia ar putea fi adus în țară: Tudorel Toader a semnat un nou acord de cooperare Va ploua cu bani peste noii șefi ai Casei Regale. Conducătorul ei ar putea avea statut de șef de stat (VIDEO)

În zona Moldovei, procesul de răcire va fi important în intervalul 8 — 10 mai, când media maximelor termice va scădea de la 18 la 11 grade, iar minimele nocturne vor coborî de la 10 — 11 grade spre unu-două grade Celsius, vremea devenind rece pentru această perioadă. În intervalul 11 — 13 mai, temperaturile diurne vor crește la 17 — 18 grade și cele nocturne la 8 — 9 grade, pentru ca, în a doua săptămână a perioadei de prognoză, să se înregistreze un regim termic fără variații semnificative, caracterizat prin valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru ploi la nivel local va fi mai ridicată pe 8 — 9 mai, precum și în intervalul 12 — 14 mai, când se pot înregistra și cantități de apă mai importante.

În Dobrogea, între 8 și 10 mai, va avea loc un proces de răcire a vremii, astfel încât valorile termice vor deveni mult mai scăzute decât normele perioadei. Maximele diurne vor scădea de la 18 la 12 grade, iar minimele nocturne, de la 11 — 12 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, pe 10 — 11 mai. Ulterior, regimul termic va marca o creștere spre valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, respectiv 17 — 18 grade ziua și 12 — 13 grade noaptea, la sfârșitul primei săptămâni de prognoză. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va avea valori maxime, în medie regională, între 18 și 20 de grade și minime între 9 și 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată între 8 și 10 mai, precum și în 13 și 14 mai, când se pot înregistra local cantități de apă mai importante. În restul intervalului de prognoză, doar izolat și trecător vor fi ploi de scurtă durată.

În Muntenia, în intervalul 8 — 11 mai vremea se va răci treptat, devenind rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor scădea de la 21 la 12 grade, iar cele minime de la 11 la 3 grade. După 11 mai, regimul termic va marca o creștere, spre valori diurne de 25 — 26 de grade și nocturne de 12 grade, în medie, la sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va crește ușor și treptat, de la 18 la 22 de grade la valorile maxime, în timp ce valorile minime se vor situa, în mod constant, în jurul a 8 grade. Va ploua aproape în fiecare zi a perioadei de prognoză, dar în intervalele 7 — 9 mai și 13 — 15 mai, probabilitatea ca aceste precipitații să se semnaleze pe arii mai extinse și să fie mai importante cantitativ va fi ridicată.

Citește și: PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă: Cine e OMUL CARE A COORDONAT funeraliile Regelui Mihai (FOTO)Sfidare sau simplă gafă la funeraliile Regelui? Veteranii de război și membrii Caselor Regale au rămas în picioare, Dragnea, Tăriceanu și Tudose au stat comod pe scaune (VIDEO, FOTO)Cum s-a declanșat boala Magdalenei Șerban! Dezvăluirile șocante ale femeii care a locuit cu ea în Spania

În zona Olteniei, prima săptămână a intervalului de prognoză va debuta cu o vreme în răcire, astfel încât temperaturile maxime vor scădea de la 20 de grade în prima zi spre 14 — 15 grade, în jurul datei de 10 mai, după care vor crește spre 25 de grade către sfârșitul primei săptămâni de prognoză. La final de săptămână, regimul termic va marca o nouă scădere, spre 18 grade în jurul datei de 15 mai. În a doua săptămână, temperaturile diurne vor crește ușor și treptat, spre 22 de grade la finalul intervalului de prognoză. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere, de la 11 la 3 grade în intervalul 8 — 11 mai, vor crește spre 13 grade în jurul datei de 14 mai, pentru ca apoi să scadă, din nou, până la 8 — 9 grade în decursul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 8 și 9 mai, precum și, din nou, în intervalul 13 — 16 mai, când pe arii restrânse se pot cumula cantități de apă mai importante.

La munte, procesul de răcire a vremii va fi important în intervalul 8 — 10 mai, când media maximelor termice va scădea de la 10 la 3 grade, iar a minimelor nocturne de la 4 la—4 grade. Ulterior, va avea loc o încălzire, astfel încât, în jurul datei de 13 mai, se vor atinge aproximativ 15 grade ziua și 7 grade noaptea. În a doua săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii mai și va fi caracterizat prin valori de 10 — 12 grade ziua, respectiv de 2 — 3 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în intervalele 7 — 9 mai și 12 — 14 mai, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi, local, mai importante cantitativ.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Citește și: VIN PLOILE! Cod Portocaliu de INUNDAȚII în mai multe județeCâmpulung: EXPLOZIE într-un bloc de garsoniere. O persoană a fost rănităAccident cu trei maşini pe Splaiul Independenţei dn Bucureşti

Citeşte mai multe despre:   meteo,   ANM,   meteorologie,   vremea,   ploi,   soare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment