Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ziua unui MARE scriitor român și NICIUN vizitator la casa sa memorială!

Ziua unui MARE scriitor român și NICIUN vizitator la casa sa memorială!

Un articol de: |

Pe 19 aprilie, zi în care marele scriitor Calistrat Hogaș s-a născut la 1847, a fost o liniște deplină în incinta muzeului, relatează Agerpres.

Tot mai puțini oameni interesați de viața și activitatea literară a scriitorului Calistrat Hogaș mai trec pragul casei memoriale a acestuia, situată chiar în centrul municipiului Piatra Neamț, deși în acest an se împlinesc 100 de ani de la moartea acestuia.

Citește și: Imagini REVOLTĂTOARE în România Secolului XXI: Un pacient a ajuns la spital cu căruța, ambulanța împotmolindu-se în noroi (FOTO)Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăProteste violente la combinatul ArcelorMittal: Angajații, nemulțumiți de negocierea contractului colectiv de muncă pe 2018 (VIDEO)

Doar grupuri de copii, în special în excursiile școlare, trec pe la casa lui Hogaș să vadă masa la care a fost scris romanul 'Pe drumuri de munte' sau copita celebrului său cal, Pisicuța, personaj de roman.

Pentru că ziua de naștere a scriitorului s-a nimerit, anul acesta, în preajma sărbătorilor pascale, momentul va fi marcat mai târziu, dar nu va fi într-un mod foarte spectaculos. Pe 26 aprilie va fi organizat un colocviu literar la care vor participa scriitori de la Iași, Suceava și Neamț, iar apoi, pe 28 august, va fi organizat și un eveniment dedicat centenarului morții scriitorului.

Calistrat Hogaș este nemțean prin adopție, scriitorul fiind născut, pe 19 aprilie 1847, la Tecuci.

Citește și: Gabriela Firea, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei. Primarul General i-a fost ghid lui Shinzo Abe în Grădina Japoneză (FOTO)Imagini de arhivă: Unde petrecea Viorica Dăncilă în urmă cu câțiva ani, de 1 martie (VIDEO)O adolescentă din Blaj a pozat nud unui pictor şi apoi l-a şantajat. Tânăra a fost reținută

De-a lungul vieții a scris la revistele literare 'Viața românească' și 'Asachi', iar cele mai importante romane ale sale sunt 'Pe drumuri de munte' și 'În munții Neamțului'.

A murit pe 28 august 1917 și a fost înmormântat în cimitirul 'Eternitatea' din Piatra Neamț.

Citeşte mai multe despre:   Calistrat Hogaș,   Pe drumuri de munte,   muzeu,   casa memoriala
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment