Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe AFP: Convoaie de armament greu se îndreaptă spre Donețk

AFP: Convoaie de armament greu se îndreaptă spre Donețk

Un articol de: |
Foto: wbur.org Externe

Întăriri constând în armament greu se îndreptau luni dimineaţa către Doneţk, bastionul separatist din estul Ucrainei, la o zi după ce Uniunea Europeană (UE) a îndemnat Moscova să-şi retragă trupele şi să împiedice trimiterea unor întăriri suplimentare, informează AFP.

Jurnalişti AFP au văzut şase tancuri şi două blindate în apropiere de Şahtarsk, pe drumul către Doneţk. La Makiivka, lângă Doneţk, jurnalişti au văzut o coloană de 15 camioane fără numere de înamtriculare, dintre care 14 tractau tot atâtea tunuri de calibrul 122 milimetri. Ele se îndreptau către Doneţk.

Camioanele erau albe, mai puţin unul, în care se puteau vedea stive de lăzi de muniţie.

La Doneţk, tirurile de artilerie au continuat în noaptea de duminică spre luni, dar cu mai puţină intensitate decât în noaptea precedentă.

Situaţia de pe teren s-a degradat în mod brusc după alegerile separatiste de la 2 noiembrie, care au pus în discuţie acordurile de pace încheiate în septembrie între Kiev şi separatiştii proruşi cu participarea Moscovei şi OSCE.

Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini a îndemnat duminică Moscova să-şi retragă trupele din estul Ucrainei şi să împiedice trimiterea oricăror întăriri suplimentare, catalogând "foarte îngrijorătoare" prezenţa unor tancuri, semnalată cu o zi înainte de către OSCE, în regiunile rebele.

Citeşte mai multe despre:   AFP,   convoaie,   armamant greu,   Donetk
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe