Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Agențiile ONU din Siria se pregătesc pentru o intervenție militară, continuând însă efortul umanitar

Agențiile ONU din Siria se pregătesc pentru o intervenție militară, continuând însă efortul umanitar

Un articol de: |

Agenţiile ONU prezente în Siria au întocmit planuri de urgenţă în cazul unei intervenţii militare, dar vor să continue să furnizeze ajutor umanitar, a subliniat vineri Valerie Amos, coordonatoarea operaţiunilor umanitare ale ONU.

"Avem planuri de urgenţă şi continuăm să actualizăm aceste planuri cu scopul de a face faţă unei creşteri bruşte a nevoilor" umanitare în cazul unei intervenţii militare în Siria, a declarat ea pentru presă. Angajaţii ONU şi ONG-urilor prezente şi-au manifestat "voinţa fermă de a ne continua operaţiunile", a subliniat ea, citată de AFP.

ONU dispune, în Siria, de 4.500 de angajaţi, marea majoritate sirieni.

Războiul a deplasat aproximativ 4,25 de milioane de persoane în ţară şi a obligat alte două milioane de persoane să se refugieze în ţări vecine, precum Liban, Turcia sau Irak.

Citeşte mai multe despre:   onu,   siria,   ajutor umanitar,   interventie militara
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe