Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Al Qaida declară război Statului Islamic: Nu avem altă soluție decât să distrugem competiția

Al Qaida declară război Statului Islamic: Nu avem altă soluție decât să distrugem competiția

Un articol de: |
Foto: express.co.uk Externe

Șeful al Qaida, Ayman al Zawahiri, care l-a înlocuit pe Osama bin Laden la conducerea organizației teroriste, a publicat o înregistrare video în care declară război Statului Islamic, relatează Express.

Înregistrarea a fost făcută publică la cea de-a 14-a comemorare a atentatelor teroriste de la 11 septembrie.

În mesajul adresat lui Abu Bakr al Baghdadi, liderul Statului Islamic, Ayman al Zawahiri  spune că nu are altă soluție decât "să distrugă competiția".

Șeful al Qaida, care susține că nu recunoaște "legitimitatea" Statului Islamic, l-a acuzat pe omologul său de la organizația teroristă concurentă că, în ultimul an, le-a ordonat musulmanilor să se supună Statului Islamic.

"Am îndurat o mulțtime de lucruri rele din partea lui Abu Bakr al Baghdadi și a fraților săi; noi am preferat să nu răspundem cu aceeași armă, pentru a stinge focul conflictului", spune în mesj Ayman al Zawahiri, care a precizat că există totuși o posibilitate ca cele două organizații teroriste să coopereze.

Citeşte mai multe despre:   al Qaida,   statul islamic,   razboi,   distrugerea competitiei
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe